Aicinājums atbalstīt vecākus, kuru bērni atrodas slimnīcā

Laikā, kad vēl tiek iegādātas svētku dāvanas, Bērnu slimnīcas fonds aicina ziedot sirdsdāvanai, kas ļautu slimo bērnu vecākiem būt līdzās savām atvasēm. Tiem, kuri meklē īpašu dāvanu, Bērnu slimnīcas fonda Vecāku mājas brīvprātīgie aicina otram uzdāvināt prieku, ka viņa vārdā ir paveikts labs darbs - sniegts atbalsts Vecāku mājai. 

Mājas lapā par ziedojumu lejuplādēju papīra mājiņu, ko iekarināju eglītē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mājas lapā par ziedojumu lejuplādēju papīra mājiņu, ko iekarināju eglītē.

Labā darba apliecinājums ir katra ziedotāja paša izdrukājama, izgriežama un salokāma maza papīra mājiņa, kuru pasniegt otram kā simbolisku dāvanu. Mājiņas makets un ziedošanas iespēja: ej.uz/vecakumaja

Bērni, nonākot slimnīcā, sastopas ne tikai ar svešām telpām un svešiem cilvēkiem, un nereti nepatīkamiem izmeklējumiem, bet arī ar vientulību un ilgām pēc mājām. Tieši no šiem pārdzīvojumiem bērnus mēģina pasargāt Vecāku māja, ļaujot vecākiem bērnu slimības laikā palikt viņu tiešā tuvumā. Vecāku māja ir mājas uz laiku un māja projām no mājām.

“Šobrīd tiek pirkts tik daudz dāvanu, kas bieži tiek aizmirstas jau uzreiz pēc svētkiem. Sirdsdāvana ir iespēja dāvanām plānotu naudiņu novirzīt tiem, kuri šobrīd ir grūtībās. Es arī izvēlējos noziedot naudiņu Vecāku mājai. Mājas lapā par ziedojumu lejuplādēju papīra mājiņu, ko iekarināju eglītē. Lai kalpo priekam, ka ir palīdzēts, jo mums visa pietiek un ir prieks atbalstīt tos, kuriem šobrīd neklājas viegli. Piedevām šī ir videi draudzīga dāvana, nevairojot mantu daudzumu pasaulē,” stāsta LTV kultūras žurnāliste Eva Johansone.

Vecāku māja ir neatņemama ārstēšanās procesa sastāvdaļa, jo vecāki, saņemot šeit atbalstu,  var justies mierīgāki un drošāki, kā arī spēj vairāk veltīt uzmanību un enerģiju savam bērnam, jo iespējai pārnakšņot, Vecāku māja sniedz sadzīvisku atbalstu, kā arī  piedāvā vecākiem iespēju saņemt profesionālu psiholoģisko un garīgās aprūpes atbalstu. Šeit tiek organizēti arī dažādi atbalsta un izglītojošie pasākumi vecākiem – gan bērnu ārstēšanās laikā, gan arī pēc izrakstīšanās no slimnīcas.

Reklāma
Reklāma

“Nereti vecāki savās pateicībās par sniegto atbalstu, uzsver Vecāku mājā valdošo mierpilno un sirsnīgo atmosfēru, to raksturojot kā sava veida miera ostu Bērnu slimnīcas teritorijā. Vecāku mājas sniegtās iespējas un atbalsts ir iespējams, pateicoties dāsniem un sirdsgudriem ziedotājiem, kā arī lielai brīvprātīgo darbinieku kopienai, kuri ziedo savu laiku un darbu, lai Vecāku māja būtu atvērta 24 stundas diennaktī. Aicināts ikviens būt Vecāku mājas draugu un atbalstītāju pulkā ar savu Sirdsdāvanu – ziedojumu,“ stāsta Vecāku mājas vadītāja  Liene Indrāne.

Ziedojumu kastītes Vecāku mājas atbalstam ir pieejamas sekojošās vietās  Rīgā -  Latvijas Leļļu teātra kasē, Jāņa Rozes grāmatnīcās (Spicē, Alfā, Akropolē un Barona ielā), abās Rocket Bean Rostarey kafejnīcās, Zinātkāres centrā Zinoo, Galerijā Istaba, burgernīcā Street Buerger (Meža ielā un Dominā) un Cilmes šūnu centrā iVF. Veikalos - Manilla, Hapeak, mr.Bunny, Hebe, Alandeko. Siguldā – kafejnīcā mr.Biskvīts un Jāņa tirgus veikalā Herbas. Cesīs – Zinātkāres centrā Zinoo. Valmierā – SPA salonā Līga.