Vecāki aicināti bez maksas saņemt jauno žurnālu “Mammām un Tētiem. Skolēns”

Ko gaidīt no pubertātes, kā mainīsies mācības skolā, tēva uzdevumi komunikācijā ar pusaudzi – šie un citi pusaudžu vecākiem aktuāli temati lasāmi jaunajā žurnālā “Mammām un Tētiem. Skolēns”. Tas ir noslēdzošais regulārais izdevums vecāku izglītošanas programmā “Žurnāls seko bērnam”, ko izveidojusi vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. 

Jaunais izdevums vecākiem Mamma un tētiem. Skolēns

FOTO: Artūrs Ķipsts

Jaunais izdevums vecākiem "Mamma un tētiem. Skolēns"

Vecāku izglītošanas programmā “Žurnāls seko bērnam” jau iznāk divi žurnāli – “Mammām un Tētiem. Zīdainis” un “Mammām un Tētiem. Bērnudārznieks”. Žurnāls par skolēniem ir programmas cikla noslēdzošais izdevums. Visi žurnāli vecākiem ir pieejami bez maksas, tie iznāk četras reizes gadā – katras sezonas sākumā. Elektroniski lasāmi – www.mammamuntetiem.lv/zurnals

“Vecāku regulāra un secīga izglītošana ir nopietna prevencija daudzos jautājumos. Ar vecāku zināšanām cieši saistīta ir gan bērnu, gan arī pašu vecāku veselība un labsajūta. Tāpat vecāku zināšanas ir atslēga, lai samazinātos bērnu mirstība un invaliditātes iegūšana no sadzīves traumām,” vecāku izglītošanas nepieciešamību pamato vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja, žurnālu galvenā redaktore Inga Akmentiņa-Smildziņa. “Lai izglītotu vecākus, nepietiek ar dažiem bezmaksas kursiem. Mēs redzam, ka valstī nepieciešams nopietns un pēctecīgs vecāku izglītošanas plāns, kas sastāv no dažādiem komponentiem. Viens tiem var būt arī izglītojoši izdevumi. Zinām, ka šādas vecāku izglītošanas programmas, kurās vecāki saņem izglītojošu, informatīvu un tieši tobrīd vecākiem aktuālu informāciju žurnālu veidā, pastāv arī citviet Eiropā, piemēram, Norvēģijā un Beļģijā,” tā Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

Vecāku regulāra un secīga izglītošana ir nopietna prevencija daudzos jautājumos. Ar vecāku zināšanām cieši saistīta ir gan bērnu, gan arī pašu vecāku veselība un labsajūta.

 

Arī Pusaudžu resursu centra klīniskais psihologs Jānis Lapa piekrīt, ka vecāku izglītošanai vecāku lomā ir būtiska nozīme. “Vecāki vienmēr būs svarīgākie un paši galvenie savu bērnu veselības eksperti. Un viņi ir tie, kam ir būtiska ietekme uz bērnu veselību,” ir pārliecināts psihologs Jānis Lapa.

Žurnāla “Mammām un Tētiem. Skolēns” katrā numurā ir plānots rakstīt par tēmām, kas skar ne tikai veselību, attīstību un attiecību veidošanu, bet arī par izglītību. “Priecājos, ka raksts par notiekošajām pārmaiņām izglītībā ir tieši žurnāla pirmajā numurā. Šis ir īstais brīdis, kad uzsākt izdot žurnālu “Mammām un Tētiem. Skolēns”, jo nākamajā mācību gadā notiks būtiskas pārmaiņas skolās, kad tiks ieviests pilnveidotais mācību saturs un pieeja. Es ticu, ka žurnāls palīdzēs vecākiem saprast, kas un kā skolās turpmāk notiks, un kā vecāki vislabāk var atbalstīt bērnu mācībās,” uzskata “Skola2030” partnerību vadītāja Katrīna Duka-Gulbe. 

Šie izdevumi ir viens no veiksmes stāstiem Latvijā. “Mammamuntetiem.lv” kā sociālais uzņēmējs parāda, ka ir gatavs strādāt ne tikai kampaņveidīgi vai viena pasākuma ietvaros, bet darīt kaut ko tādu, kas ir paliekošs. 

Reklāma
Reklāma

Vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” ir sociālais uzņēmējs, kas žurnālus izdod par reklāmā iegūtajiem līdzekļiem un vecākiem tos nodrošina bez maksas. Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vadītāja Madara Ūlande programmu “Žurnāls seko bērnam” sauc par sociālās uzņēmējdarbības veiksmes stāstu. “Šie izdevumi ir viens no veiksmes stāstiem Latvijā. “Mammamuntetiem.lv” kā sociālais uzņēmējs parāda, ka ir gatavs strādāt ne tikai kampaņveidīgi vai viena pasākuma ietvaros, bet darīt kaut ko tādu, kas ir paliekošs. Sociālais uzņēmējs mēģina mainīt lietas ilgtermiņā, un es redzu, ka ar šo žurnālu starpniecību tas viennozīmīgi notiek. No savas kā mammas un sev tuvo vecāku pieredzes varu teikt, ka žurnāli tiek lasīti un pārlasīti. Un tas, ka tie ir pieejami bez maksas, ir vienkārši lieliski!” stāsta Madara Ūlande. “Ikdienā maz tiek runāts par to, kā šāda veida projekts finansiāli var pastāvēt. Ir svarīgi uzņēmumus aicināt sadarboties ar sociālajiem uzņēmējiem, jo tā nav vienkārši labdarība. Šajā gadījumā klients saņem vērtīgu reklāmas auditoriju, vienlaikus zinot, ka ieguldītajai naudai ir pievienotā vērtība – tā palīdzēs bērniem, vecākiem, stiprinot ilgtermiņa programmu, kas caur citiem posmiem, bet atnāks atpakaļ pie uzņēmēja,” ir pārliecināta Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vadītāja.

Žurnālu “Mammām un Tētiem. Skolēns” vecāki bez maksas var saņemt “Mammamuntetiem.lv” birojā ierastajā darba laikā bez iepriekšējas pieteikšanās (adrese: Rīga, Brīvības iela 40, birojs pagalmā). Žurnāls pieejams arī pašvaldībās, skolās un ārstu praksēs visā Latvijā. 

Pašvaldībām ir iespēja iegādāties žurnālus savas pašvaldības vecākiem, un plašākai informācijai lūgums sazināties, rakstot uz redakcija@mammam.lv. Gan jaunais, gan pārējie programmas “Žurnāls seko bērnam” izdevumi elektroniski lasāmi – www.mammamuntetiem.lv/zurnals