60 ķīmijterapijas, 20 starošanas – laimīgas beigas aiz sirdi plosošas fotogrāfijas

Nu jau sešus gadus vecās Sofijas Soto māmiņa sociālajos tīklos dalījusies ar sirdi plosošu fotogrāfiju, kurā redzama viņas vēža nomocītā meita 14 mēnešu vecumā. Ģimene dalījusies ar foto, lai parādītu sabiedrībai realitāti, kas slēpjas aiz diagnozes – vēzis.

 

Sofija 14 mēnešu vecumā, izciešot smago ārstēšanas posmu. (Foto: Caters News Agency)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sofija 14 mēnešu vecumā, izciešot smago ārstēšanas posmu. (Foto: Caters News Agency)

ASV pilsonei Sofijai 14 mēnešu vecumā ārsti diagnosticēja neiroblastomu (rets un agresīvs vēža veids) 4. stadijā. “Viņai bija jāizcieš grūts un traumējošs ārstēšanās process. Tagad, atskatoties uz šo fotogrāfiju, es brīnos, kā šo visu izturēju,” portālā “News.com” stāsta Sofijas māte. 

Māte sākusi raizēties par savu meitiņu brīdī, kad ap meitenītes acīm izveidojās ievērojama izmēra zilumi. Vairāki mediķi apgalvojuši, ka bērns vienkārši kaut kur atsitis seju vai pakritis, līdz Sofijas māmiņa nonāca pie acu ārsta, kurš izteica biedējošākas versijas, kas beigu beigās izrādījušās patiesas. 

Sofija nekavējoties tika aizsūtīta uz magnētisko rezonansi, kurā atklājies, ka aiz bērna acīm paslēpies audzējs. Pēcāk biopsijā atklāts, ka audzējs izplatījies arī līdz bērna nierēm. 


No portāla Jauns.lv

Reklāma
Reklāma