Šogad jau 2 672 bērni saņēmuši bezmaksas brilles

Optio statistikas dati liecina, ka jau 25% skolas vecuma bērnu ir nepieciešamas brilles, turklāt šim skaitam ir tendence pieaugt. Lai pievērstu vecāku uzmanību bērnu redzes problemātikai, OptiO jau trešo gadu realizē sociālās atbildības programmu, nodrošinot iespēju bērniem līdz 18 gadu vecumam, saņemt brilles 50 eiro vērtībā bez maksas.

FOTO: Shutterstock.com

Kristīne Detkova, OptiO galvenā optometriste: “Diemžēl, tikai neliela daļa vecāku regulāri pārbauda savu bērnu redzi, lai gan tas būtu jādara ne retāk kā reizi gadā, īpaši pirmsskolas vecuma bērniem un pamatskolas laikā. Bērni aug un attīstās, tāpēc sekot acu veselībai ir tik pat nepieciešamas, kā kopējam veselības stāvoklim. Turklāt, skolas laikā bērnu acis tiek intensīvi noslogotas, un laicīga redzes defektu konstatācija un novēršana ir galvenais priekšnosacījums, lai nākotnē nerastos vēl lielākas problēmas. Tāpēc mēs aicinām vecākus pārbaudīt bērnu redzi regulāri Redzes pārbaude bērniem ir pieprasīts pakalpojums, tādēļ daudzās ārstniecības iestādēs uz to ir lielas rindas. Tāpēc informējam, ka OptiO optikas veikalos strādā augsti kvalificēti optometristi un oftalmologi, kuri veic redzes pārbaudes gan pieaugušajiem, gan bērniem.”

Skolas laikā bērnu acis tiek intensīvi noslogotas, un laicīga redzes defektu konstatācija un novēršana ir galvenais priekšnosacījums, lai nākotnē nerastos vēl lielākas problēmas. 

Reklāma
Reklāma


Šā gada pirmajā pusgadā OptiO optikas sociālās atbildības programmā piedalījušies 3 125 bērnu un skolotāju visa Latvijā. Kopumā Optio viņiem finansēja brilles 156 250 eiro vērtībā. Visaktīvākie, kā allaž, ir bijuši Rīgas iedzīvotāji. Galvaspilsētā 50 eiro dāvanu briļļu iegādei saņēmuši 1830 skolotāji un bērni, Zemgalē attiecīgi  386 sociālās kampaņas dalībnieki, Kurzemē – 371, Vidzemē – 330 un Latgalē – 208. Pērn, savukārt, gada laikā, kampaņā piedalījās 6065 bērni un 1238 skolotāji, kuriem uzņēmums dāvināja brilles 350 000 eiro vērtībā. Vairāk nekā 900 brilles tika izsniegtas Vidzemē, 900 – Kurzemē, 800 – Zemgalē un 300 – Latgalē.

Maija Knēziņa, OptiO veikalu tīkla tirdzniecības direktore: “Jau trešo gadu bērniem nodrošinām iespēju saņemt brilles bez maksas. Manuprāt, tieši caur šādu finansiālu atbalstu ģimenēm mēs arī mudinām vecākus savlaicīgi pārbaudīt savu bērnu acu veselību. Ņemot vērā, ka redzi nepieciešams pārbaudīt vismaz reizi gadā, arī programmas ietvaros piedāvājam katru gadu saņemt jaunas brilles.”

Lai iegūtu brilles, nepieciešama oftalmologa vai optometrista izrakstīta briļļu recepte, kas  nav vecāka par trīs mēnešiem. Redzi iespējams pārbaudīt pie pieredzējušiem speciālistiem OptiO veikalos. Vairāk informācijas par sociālās atbildības programmām www.optio.lv sadaļā “Aktuāli”.