Mūziķis Frīdenbergs pilns optimisma ārstējas, aicina uz labdarības koncertu

Mūziķis un LTV raidījuma “Gudrs, vēl gudrāks” vadītājs Valters Frīdenbergs Berlīnē, Šaritē slimnīcā, ārstē vēzi par līdzcilvēku saziedotiem līdzekļiem. Pašlaik viņu ārstē ar ķīmijterapiju un cilmes šūnu manipulācijām. Valters aicina ikvienu atbalstīt Latvijas onkoloģijas pacientus arī īpašā labdarības koncertā otrdien, 30. janvārī, "Arēnā Rīga".

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Čau! Beidzot svaigs gaiss! Forši! Esmu ārā…uz pāris dienām!” Valters mūs satiek pie slimnīcas rietumu ieejas, jo uz pāris dienām izsprucis laukā no savas nodaļas.  “Ir pauzīte. Jāgatavojas nākamajam cēlienam. Tā visu laiku palātā rīts, vakars, rīts vakars un sistēmas," Valters Frīdenbergs apraksta savu ikdienu Berlīnes Šaritē slimnīcā.

Diagnozi apstiprināja, jā. Ir metastāzes diezgan daudz un pasmagas. Arī šeit operāciju netaisīs. Bet būs diezgan smaga ķīmija nākamajā nedēļā. Un cilmes šūnu terapija, nu jau pārstādīšana. Šajā nedēļā no manis izpumpēja laukā diezgan daudz cilmes šūnu, 12 miljonus. Un līdz maijam, jūnijam tad to visu liks atpakaļ. Kopumā būs trīs ķīmijas. Un tad, cerams, ka vasaras vidū būs izraksts “Viņam viss ir kārtībā”," cer Valters. 

Prognozes mediķi procentos gan nesauc.

Valters turpina: “Ārsti ir optimistiski noskaņoti. Ka visam vajadzētu izdoties. Smagās ķīmijas un cilmes šūnu terapija ir diezgan ierasta lieta šeit, neizdarāma lieta Latvijā. Mēs ar cilmes šūnam tikai iepazīstamies. Šeit ar to jau reāli darbojas. Cilmes šūnas ir šūna, kurai vēl nav dots uzdevums. Viņa var būt jebkas. Viņa ir nulles šūna. Un šīs smagās ķīmijas, cik es saprotu, nobeidz manas kaula smadzenes, kas ir arī asins ražotājas. Un ar šo cilmes šūnu palīdzību tad atjaunos kaulu smadzenes, lai asins sastāvs būtu labāks nekā tas ir šobrīd," viņš apraksta inovatīvo vēža ārstēšanas metodi. 

"Lai šis te vēzis, lai metastāzes nevarētu baroties no asinīm. Jo tās piegādā barības vielas arī metastāzēm. Un tad šādā veidā - visu nobeidzot, atkal atjaunojot, visu nobeidzot, atkal atjaunojot, un tā trīs reizes ārsti ir optimistiksi noskaņoti, ka viss būs kārtībā," stāsta mūziķis.
 

Reklāma
Reklāma

Latvijas mūziķu plejāde "Arēnā Rīga" vāks līdzekļus 30 onkoloģijas pacientu ārstēšanai
Otrdien, 30. janvārī Latvijas mūziķi kāps uz skatuves "Arēnā Rīga", lai labdarības koncertā vāktu ziedojumus, kas 30 onkoloģijas pacientiem palīdzēs ārstēties ārvalstīs vai nopirkt nepieciešamās zāles, ko valsts neapmaksā vai apmaksā tikai daļēji. Latvijā jau gadiem trūkst politiskās gribas onkoloģijai piešķirt tik daudz līdzekļu, lai pietiktu jauniem medikamentiem un jaunām metodēm. 

Visu rakstu muziķa ārstēšanu Vācijā lasi LSM.lv