Ziema pamazām tuvojas. Sola pat sniegu!

Latvijai no rietumiem pietuvojas ciklons, tādēļ saglabāsies mākoņains un nokrišņiem bagāts laiks. Visā Latvijas teritorijā brīžiem līst, bet pēcpusdienā vietām gaidāms arī slapjš sniegs, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Būšot arī sniegs.

FOTO: Shutterstock.com

Būšot arī sniegs.

 

Brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā virs Eiropas ziemeļiem turpināsies aktīva ciklonu darbība un tie noteiks laika apstākļus arī mūsu reģionā. Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss un valsti šķērsos vairākas nokrišņu zonas, bet ierasto lietu un slapjo sniegu pakāpeniski nomainīs sniegs.

 

Sestdien gaisa temperatūra vēl ievērojami nemainīsies, tādēļ arī nokrišņi gaidāmi lielākoties lietus un slapja sniega formā, bet svētdien termometra stabiņš daudzviet vairs nepārsniegs 0° atzīmi, un naktī noslīdēs līdz pat -4…-5°. Lai gan kopējais mākoņu daudzums svētdien samazināsies, tomēr atsevišķi gubu mākoņi vietām īslaicīgi var atnest arī spēcīgākus nokrišņus jau sniega formā. Ciklonu ietekmē nedēļas noslēgumā un nākamās darba nedēļas sākumā pastiprināsies arī rietumu puses vēji - sestdien tikai piekrastē, bet svētdien un pirmdien arī iekšzemes rajonos vējš brāzmās sasniegs 15-17 m/s, bet jūras piekrastē pat 20-22 m/s. Nokrišņu zona, kas valsti šķērsos naktī uz pirmdienu daudzviet atnesīs sniegu un zemi pārklās 2-5 cm bieza sniega sega. Gaisa temperatūra turpinās pazemināties arī naktī uz pirmdienu, tomēr pateicoties mākoņu segai tā tikai dažviet būs zemāka par -5°. Pirmajā darba nedēļas dienā, saistībā ar aizejošo ciklonu, virs relatīvi siltajiem Baltijas jūras un Rīgas līča ūdeņiem veidosies gubu mākoņi, kas var atnest spēcīgāku snigšanu rietumu un centrālajos rajonos.

 

Reklāma
Reklāma

Sākot no otrdienas virs Latvijas pastiprināsies anticiklona darbība, līdz ar to mākoņu daudzums kļūs mazāks un mitēsies gan nokrišņi, gan vējš. Gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies - nedēļas pirmajā pusē dienā tā gaidāma -2…+2° intervālā, bet naktī termometra stabiņš daudzviet noslīdēs līdz -3…-8° atzīmei, bet, debesīm skaidrojoties, tā būs par vēl pāris grādiem zemāka.

 

Šī brīža aprēķini norāda, ka anticiklona ietekme turpināsies līdz pat nākamā nedēļas izskaņai - saglabāsies lielākoties sauss un skaidrs laiks, un gaisa temperatūra turpinās pakāpeniski pazemināties.