Jauns gads, jaunas brīvdienas? Kuras 2018. gada dienas ir "sarkanās"

Sākoties jaunam gadam, noskaidrojam, cik un kuras brīvdienas šogad pienākas strādājošajiem.

Pie vienas papildus brīvdienas tiksim arī pateicoties Dziesmu un deju svētkiem

FOTO: Shutterstock.com

Pie vienas papildus brīvdienas tiksim arī pateicoties Dziesmu un deju svētkiem

Labklājības ministrijas pārstāve Aiga Ozoliņa informē, ka šogad viena darba diena tiek pārcelta, proti 30. aprīlis tiek pārcelts uz 21. aprīli. Tas iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas dienu.

Tas attiecas uz valsts finansētās budžeta iestādēs strādājošajiem, taču arī komersanti ir aicināti šo dienu pārcelt no 30. aprīļa uz 21. aprīli.

Runājot par citiem “sarkanajiem datumiem”- 4. maijs,  Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadiena, iekrīt piektdienā. Attiecīgi, tā būs brīvdiena.

Savukārt, Latvijas Republikas Neatkarības diena, 18. novembris iekrīt svētdienā, kas nozīmē, ka atpūtīsimies arī 19. novembrī – pirmdienā.

Vēl jaunums ir sakarā ar šogad notiekošajiem Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētkiem. Pieņemts, ka svētku noslēguma diena ir kā svētku diena. Attiecīgi, ja noslēguma koncerts iekrīt sestdienā vai svētdienā, nākamā darbdiena būtu brīvdiena.

Reklāma
Reklāma

Un tā tas arī ir – noslēguma koncerts norisināsies 8. jūlijā, kas ir svētdiena. Tas nozīmē, ka brīvdiena būs arī pirmdiena!

 

Informācija no raidījuma "Bez Tabu"