Kristapiņa ārstēšanai vajag cilvēku atbalstu. Mamma lūdz līdzcilvēku palīdzību

Kristaps ģimenē ir otrais bērns. Viņa diagnoze ir BCT spastiska tetraperēze, simtomātiska epilepsija. Ģimene jau vairākus gadus pašaizliedzīgi dēliņu audzina un gādā par to, lai puika regulēri tiek uz tik nepieciešamajiem rehabilitācijas kursiem. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šajā gadā Kristaps ir paveicis daudz - izgājis divus rehabilitācijas kursus un delfīnterapiju, kā arī valsts atmaksāto rehabilitācijas kursu.

Kristapiņš intensīvi strādājis arī ar vietējiem speciālistiem. Viņam ir manāmi veselības uzlabojumi, tāpēc arī nākamā gadā jāturpina cīnīties. 

 

Reklāma
Reklāma


Epilepsijas lēkmes Kristapam vairs nav. Šobrīd Kristapiņam ir 6 gadi. Mazais Kristaps dzīvo Talsu novadā un apmeklē speciālo bērnudārzu "Kastanītis Talsos. Kristapam grūtības sagādā vāji attīstītā sīkā roku motorika, līdz ar to visi darbiņi ar rokām neveicas. Kristapiņš vēlas runāt, bet nespēj.

Ja Kristaps iemācītos runāt, atrisinātos daudzas problēmas - viņš varētu pateikt savas vēlmes, kā arī staigāšana atvieglotu viņa dzīvi - varētu iet un izzināt pasauli, rotaļāties kopā ar lielo brāli. Šobrīd tas notiek ar sejas vaibstiem, caur kuriem cenšamies viņu izprast.  Ārpus bērnudārza Kristaps apmeklē ergoterapeitu, reitterapiju, fizioterapiju,masāžas.

No 24 aprīļa līdz 9. maijam Kristaps ir izgājis rehabilitācijas kursu Vaivaros, ko apmaksāja valsts. Kristaps jau vairākkārt ar ziedotāju palīdzību ir izgājis rehabilitācijas kursus Slovākijā "Adeli centrā" un delfīnterapiju Minskā. Pēc rehabilitācijas kursiem ir uzlabojumi. Viņam ir mazinājies muskuļu tonuss. Palielinājies muskuļu spēks. Kristaps ir kļuvis dzīvespriecīgāks, emocionālāks, labāk noturas dažādās pozīcijās. Ir attīstījusies sapratne. Lai Kristapiņš turpinātu atveseļoties un turpinātu attīstīties ir nepieciešami rehabilitācijas kursi arī nākamajā 2018. gadā. Lai nodrošinātu arī 2018. gadā Kristapiņam 2 rehabilitācijas kursus Slovākijā "Adeli centrā" (nepieciešami 8225 eiro) un 1 delfīnterapijas kurss Baltkrievijā Minskā (1,300EUR). Kopā tie ir 9525 EUR.  Šādas nauda mūsu ģimenē nav. Tāpēc, lai segtu rehabilitācijas izdevumus, tiek lūgts līdzcilvēku atbalsts.

Ja varat palīdzēt, tad ziedojiet! 

Inga Lazdāne
SWEDBANK LV98HABA0551023851620
SEB LV16UNLA0050009241171
CITADELE LV06PARX0006057090001

Maksājuma mērķis: Kristapa ārstniecībai 2018. gadā


Pateicamies Engures vidusskolai, kas arī šogad labdarības tirdziņā iegūtos līdzekļus ziedoja Kristapam , tāpēc šobrīd trūkst 9389 euro. 

Ziemassvētki un gada nogale ir brīnumu laiks, tāpēc ceram, ka Kristapiņa sapnis piepildīsies un arī nākamā gadā varēs turpinat ārstēties.