Skatāmies Latvijā tapušas filmas!

Filmu studija Mistrus Media dāvina iespēju bez maksas noskatīties trīs studijā veidotas filmas.

Skatāmies Latvijā tapušas filmas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmu studija Mistrus Media, Ziemassvētkus un Latvijas simtgades gadu sagaidot, dāvina iespēju ikvienam interneta lietotājam kā Latvijā, tā ārzemēs bez maksas noskatīties trīs studijā veidotas filmas: dokumentālo filmu par Alvi Hermani “Vairāk nekā dzīve”, dokumentālu stāstu “Pasaules skaņa” par mūzikas rašanās noslēpumu Māra Sirmā un kora “Kamēr..” izpildījumā, kā arī izklaidējošu spēles īsfilmu visai ģimenei “Gūtenmorgens un trešā acs”, kurā lomas atveido Jaunā Rīgas teātra aktieri Kaspars Znotiņš, Ģirts Krūmiņš, Andris Keišs un Elita Kļaviņa. Filmas skatāmas studijas Vimeo kontā līdz 2018. gada 8. janvārim.

 

Režisoru Dāvja Sīmaņa un Ginta Grūbes dokumentālā filma “Pasaules skaņa” (2010) vēsta par mūzikas rašanās noslēpumu, ko iedvesmojis viens no pasaules labākajiem koriem “Kamēr..” un diriģents Māris Sirmais. Filmā poētiski dokumentēta unikālā sadarbības projekta “Pasaules Saules dziesmas” veidošana, Mārim Sirmajam uz kopīgu radošu darbu Latvijā aicinot 17 izcilus mūsdienu komponistus – Giju Kančeli no Gruzijas, Džonu Taveneru no Lielbritānijas, Džonu Luteru Adamsu no ASV, Ko Matsušitu no Japānas, Leonīdu Desjatņikovu no Krievijas, Dobrinku Tabakovu no Bulgārijas un citus.

 

Savukārt Ginta Grūbes filma “Vairāk nekā dzīve” (2014) ir dokumentāla liecība par teātra režisora Alvja Hermaņa darba metodi, izsekojot izrādes “Vectēvs” tapšanai Jaunajā Rīgas teātrī, “Senču asiņu balss” Minhenes Kamerteātrī un “Ķelnes afēra” Ķelnes teātrī.

 

Vairāk nekā dzīve

 

Reklāma
Reklāma

Filma ļauj ielūkoties Hermaņa darba stilā, kura pamatā ir režisora un viņa aktieru kolektīvais uzdevums meklēt atbildi uz jautājumu, vai īstā dzīve ir interesantāka par tās transformāciju teātrī, un uzzināt, kāpēc režisors nolemj atteikties no paša radītās teātra metodes. 

 

Turpretī spēles īsfilma “Gūtenmorgens un trešā acs” (2011) ir jautra komēdija, kas veidota pēc rakstnieka Māra Bērziņa īsprozas krājuma “Gūtenmorgens”. Režisores Elīnas Eihmanes īsfilmā lomas atveido Jaunā Rīgas teātra aktieri Kaspars Znotiņš, Ģirts Krūmiņš, Andris Keišs un Elita Kļaviņa.

 

Gutenmorgens un trešā acs

 

Filmas sižets vēsta par Gūtenmorgenu, kurš vēlas uzlabot redzi un dodas psihodēliskā ceļojumā, lai atvērtu trešo aci. Diemžēl, ne viņa ģimene, ne draugi nav mierā ar Gūtenmorgena ķēmīgo izskatu. Nākas aci vērt ciet.