ASV piedzimis bērniņš, kas radīts pirms 24 gadiem

ASV, Tenesijas štatā piedzimusi meitenīte Emma, kas faktiski ir radīta 24 gadus atpakaļ "in vitro" jeb mēģenē. Šobrīd viņa ir vecākais bērniņš pasaulē, kas tik ilgu laiku ir pavadījusi mēģenē un gaidījusi, kad varēs piedzimt. Embrijs tika iesaldēts 1992. gada 14. oktobrī. 

24 gadus gaidījusi mēģenē, mazulīte piedzima vesela.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

24 gadus gaidījusi mēģenē, mazulīte piedzima vesela.

Meitenītes mamma ir amerikāniete Tīna Gibsone, viņa ir 25 gadus veca, proti, tikai gadu vecāka par savu meitu, ziņo CNN.   


Sieviete izmantoja mākslīgās apaugļošanas metodi, jo veselības problēmu dēļ vīrs nespēja radīt savus bērnus.  Novembrī pāris sagaidīja veselīgu mazulīti.  "Man ir vienalga, vai mana meitiņa ir rekords vai nē. Es vienkārši gribēju bērniņu," stāsta jaunā mamma.  Jaunie vecāki gan atzīst, ka bija diezgan pārsteigti, uzzinot, cik sens ir iesaldētais embrijs. 

Līdz šim "vecākais" embrijs, ko veiksmīgi izdevās implantēt sievietes dzemdē, bija divdesmit gadus atpakaļ apaugļots un iesaldēts embrijs. Bērniņš piedzima 2010. gadā. 
 

IVF (in vitro fertilisation) ir olšūnas ekstrakorporāla apaugļošana ar spermu notiek laboratorijas apstākļos, kam seko embriju ievietošana dzemdes dobumā pēc 3-5 dienām. Neizmantotos embrijus ir iespējams iesaldēt un nepieciešamības gadījumā izmantot vēlāk. 

Reklāma
Reklāma