Šogad jaunu audžuģimeņu rekordskaits – 95 apmācīti audžuvecāki

Pirmo reizi sešu gadu laikā gandrīz simt ģimenes izgājušas kursus, nokārtojušas eksāmenus un kļuvušas par ģimenēm, kas tiesīgas uzņemt bērnus. Apmācību organizētāji uzskata, ka tas ir arī liels mediju nopelns. Stāstot un rādot, kas patiesībā notiek aiz bērnunamu sētām un sienām, izdevies panākt lūzuma punktu un tik lielu interesi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pārējiem aplaudējot, Antra Akermane ar vīru saņem audžuģimenes apliecību. Šis dokuments tagad mēneša laikā ir jāiesniedz bāriņtiesā un jāizsaka vēlme kļūt par audžuvecākiem. Par Antras, vīra un pārējo topošo audžuvecāku apmācību maksā valsts. Tie ir 175 eiro par personu.

 

Bet vēlme kļūt par mammu vai tēti gan jāizsaka katram pašam. Antra saka, ka tā ir iespēja palīdzēt kādam, kuplināt ģimeni un jēgpilni nodzīvot dzīvi. Meitai Katrīnai nu būs ar māsu jādala istaba. Taču viņa jau gatava dalīties arī ar zināšanām: “Reizrēķinu varbūt iemācīšu. Palīdzēšu mācībās.”

 

Akermaņu ģimene vēlas uzņemt bērnu, kurš ir jaunāks nekā deviņgadīgā Katrīna. Tā esot ieteikuši psihologi. Savukārt bērniņš, kas būtu jaunāks par 3-4 gadiem, nozīmētu, ka vecākam jāiet bērna kopšanas atvaļinājumā.


Šis ir unikāls gads arī statistikas ziņā, atklāj kursu praktiskās daļas vadītāja Ārija Martukāne. Pēdējā grupa, kura nokomplektēta papildus, esot bijusi tik motivēta, ka visiem atzīmēs tikai desmitnieki un deviņnieki.
Pirmo reizi gadā apmācīti 95 audžuvecāki.

Reklāma
Reklāma

 

Pēdējā šī gada kursā pārstāvēta visa Latvija no Jelgavas līdz Jēkabpilij. Bet no Drustiem – pat četras ģimenes. Kaut kas nebijis, atzīst pasniedzējas.

Avots: www.lsm.lv