Treneris ir šoka stāvoklī un nespēj skaidri izklāstīt bērna noslīkšanas apstākļus baseinā Ventspilī

Pēc vakar Ventspils mazajā peldbaseinā notikušā traģiskā negadījuma, kad peldēšanas apmācību nodarbības laikā gāja bojā četrus gadus vecs zēns, treneris ir šoka stāvoklī un nespēj skaidri izklāstīt notikušā apstākļus, stāstīja Ventspils pilsētas domes izpilddirektors Aldis Ābele.

Nodarbībā, kuras laikā notika traģiskais negadījums, piedalījušies 15 bērni.

FOTO: Shutterstock.com

Nodarbībā, kuras laikā notika traģiskais negadījums, piedalījušies 15 bērni.

 

Ventspils domes izpilddirektors vada speciāli pašvaldībā izveidotu komisiju, kuras uzdevums ir noskaidrot un pārliecināties, kā Ventspils Ūdens piedzīvojuma parkā tiek organizētas peldēšanas apmācības nodarbības - kāds ir nodarbību reglaments, bāzes tehniskais stāvoklis un dokumentācija. Negadījuma iemesla noskaidrošana ir Valsts policijas kompetencē, skaidroja Ābele.

 

Pašvaldības pārstāvji ir tikušies arī ar treneri, kurš vadīja nodarbību, tomēr viņš ir šoka stāvoklī un nespēj sniegt pietiekami saprotamu skaidrojumu par notikušo, atzina Ābele. "Treneris ir ar ievērojamu pieredzi, vairāk nekā 10 gadus strādājis par profesionālu glābēju," piebilda Ābele. "Tas ir ārkārtējs gadījums. Izsakām visdziļāko līdzjūtību bojā gājušā zēna tuviniekiem," sacīja domes izpilddirektors.

 

Arī Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka vadībai pagaidām neesot skaidri vakar notikušā traģiskā negadījuma apstākļi, atzina pārvaldnieks Māris Millers. Treneris vakar līdz vēlam vakaram sniedzis paskaidrojumus policijai, bet tieši ar Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka vadību viņš līdz šim vēl neesot runājis. Ūdens piedzīvojumu parka vadība par nelaimi uzzinājusi no trenera, un nekavējoties izsaukta mediķu brigāde, tomēr mediķiem nav izdevies glābt bērna dzīvību.

Negadījums noticis seklākajā baseina galā, kur notiek nodarbības četrus un piecus gadus veciem bērniem.

Reklāma
Reklāma

Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā nav citu darbinieku, kuri būtu bijuši klāt un varētu pastāstīt par notikušo, jo peldēšanas apmācības mazajiem bērniem notiek speciāli pielāgotā atsevišķā telpā, kur kopā ar audzēkņiem atradies tikai treneris, skaidroja Millers. Mazā baseina dziļums dziļākajā daļā ir 1,22 metri, bet seklākajā galā - 75 centimetri. Negadījums noticis seklākajā baseina galā, kur notiek nodarbības četrus un piecus gadus veciem bērniem.

 

Treneris vada nodarbību ar muguru pret baseina dziļāko daļu un sniedz instrukcijas baseina seklākajā daļā esošajiem nodarbību audzēkņiem, skaidroja Millers. Vaicāts, vai bojā gājušajam zēnam nevarētu būt bijušas kādas veselības problēmas, baseina pārvaldnieks sacīja, ka šādas informācijas viņa rīcībā nav. Nodarbībā, kuras laikā notika traģiskais negadījums, piedalījušies 15 bērni.

 

Diplomētais un pieredzējušais treneris Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā strādājis trīs gadus, un visā šajā laikā nav bijis nekādu šaubu par viņa profesionalitāti, atzina olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis. Arī Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka pārvaldnieks Millers pastāstīja, ka šo gadu laikā nav bijuši nekādi pārkāpumi no trenera puses. "Viņš pats labprātīgi vēlējās strādāt ar mazajiem bērniem. Arī viņam pašam ir bērns tajā vecumā," sacīja Millers.

 

Avots: www.ventasbalss.lv