Talsos no savas dzīvesvietas pa logu izkāpj bez pieskatīšanas atstāti trīs un sešus gadus veci zēni

Vakar ap plkst. 21:30 Valsts policijā saņemta informācija no kāda Talsu iedzīvotāja par to, ka  Talsos, kādas mājas pagalmā bez uzraudzības atrodas nepilngadīgi bērni. Valsts policijai, izbraucot uz notikuma vietu, konstatēts, ka pagalmā atrodas bērns vecumā ap sešiem gadiem un viņa mazākais brālītis.

Jāatzīmē, ka, apskatot dzīvokli, konstatēts, ka ēdiens mājās nav bijis. Vienīgi maize bija nolikta plauktiņā, taču tādā augstumā, kur bērns nevar piekļūt. Tāpat bērni sacīja, ka nav ēduši.

FOTO: Shutterstock.com

Jāatzīmē, ka, apskatot dzīvokli, konstatēts, ka ēdiens mājās nav bijis. Vienīgi maize bija nolikta plauktiņā, taču tādā augstumā, kur bērns nevar piekļūt. Tāpat bērni sacīja, ka nav ēduši.

 

Sarunā ar vecāko zēnu konstatēts, ka abi bērni ir izkāpuši no savas dzīvesvietas pa pirmā stāva logu. Zēns arī norādīja likumsargiem savu dzīvesvietu, taču Valsts policijas amatpersonas konstatēja, ka dzīvoklis ir slēgts, tāpēc, ņemot vērā to, ka neviens no kaimiņiem nemācēja pateikt, kur un kas ir bērnu māte, tāpat arī nebija zināmi bērnu personu dati, tika pieņemts lēmums dzīvoklī iekļūt caur logu.
Pēc dzīvoklī atrastajiem dokumentiem konstatēts, ka zēni ir trīs un sešus gadus veci. Tā kā vēljoprojām nebija informācijas par bērnu vecākiem un arī kaimiņi neko vairāk nemācēja pateikt, jo ģimene dzīves vietā mitinās neilgi, tika pieņemts lēmums bērnus nodot Talsu novada krīžu centra darbinieku aprūpē.


Vēl šorīt Valsts policijas amatpersonas turpināja meklēt bērnu mammu un brīdī, kad kārtējo reizi tika apsekota viņu dzīvesvietā, pirms plkst. 08:00 māte, 1991.gadā dzimusi sieviete, devās mājup un tikai no Valsts policijas amatpersonām uzzināja par notikušo.

Reklāma
Reklāma


Valsts policija materiālu ir nodevusi bāriņtiesai, kas lems par tālākām darbībām. Jāatzīmē, ka, apskatot dzīvokli, konstatēts, ka ēdiens mājās nav bijis. Vienīgi maize bija nolikta plauktiņā, taču tādā augstumā, kur bērns nevar piekļūt. Tāpat bērni sacīja, ka nav ēduši.


Pateicoties līdzcilvēku vērībai un tam, ka par redzēto tika informēti Valsts policijas darbinieki, nelaime nav notikusi un bērni ir sveiki un veseli.