Iepazīstiet pasauli: dodieties uz virtuālajiem muzejiem

Google atbalstītie virtuālie muzeji “Art Project” ļauj ieskatīties desmitiem tūkstošu lielā fotogrāfiju kolekcijā no pasaules lielākajiem mākslas un vēstures muzeju krājumiem.

Foto: @GUGGENHEIM, INSTAGRAM

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: @GUGGENHEIM, INSTAGRAM

Dodoties karantīnā, var rasties dažādas aizķeršanās un rūpes par to, vai iegādātā pārtika un citas iztikas lietas būs pietiekamas divu nedēļu pavadīšanai mājās. Runājot par laika kavēšanu, visticamāk, tas nozīmē daudz garlaicības, Netflix satura patērēšanas un sērfošanas internetā. Bet ir veids, kā turpināt izglītoties un iepazīt dažādas kultūras pat tad, ja esi norobežojies no ārpasaules savās mājās. 

Atsaucoties uz Fast Company (Ātrā Kompānija), Google Arts & Culture (Google Māksla un Kultūra) sadarbojas ar 500 muzejiem un galerijām visapkārt pasaulei, lai mūs visus vestu virtuālās tūrēs un tiešsaistes izstādēs dažos no slavenākajiem muzejiem pasaulē.

 

Tagad tu vari ‘’doties uz muzeju’’, neizkāpjot no dīvāna!

Google Mākslas un Kultūras kolekcijā ir iekļauts Londonas Britu Muzejs, Van Goga Muzejs Amsterdamā, Gugenheima Muzejs Ņujorkā un burtiski simtiem citu vietu, kur jebkurš var smelties zināšanas mākslā, vēsturē un zinātnē. Šī kolekcija ir paredzēta īpaši tiem studentiem, kuri meklē veidus, kā turpināt iegūt zināšanas, kamēr skolas ir slēgtas.

Apskati dažus Googles populārākos muzejus, kas piedāvā tiešsaistes tūres un izstādes.

Britu Muzejs, Londona

Šis ikoniskais muzejs, kurš atrodas pašā Londonas sirdī, ļauj apmeklētājiem iziet caur Great Court skvēru un atklāt antīkās Rosetta Stone un Ēģiptiešu mūmijas. Kā arī apskatīt simtiem artefaktu muzeja virtuālajā tūrē.

Gugenheima Muzejs, Ņujorka

Googles ielas skata opcija ļauj apmeklētājiem izpētīt Gugenheima slavenās spirāļveida kāpnes. Tu vari atklāt iespaidīgus mākslas darbus no impresionisma, postimpresionisma, modernās un mūsdienīgās ēras.

Nacionālā Mākslas Galerija, Vašingtona

Šis slavenais Amerikāņu mākslas muzejs izveidojis divus tiešsaistes eksponātus ar Google. Pirmais eksponāts ataino Amerikas modi no 1740. līdz 1895. gadam, iekļaujot daudzus apģērbu atveidojumus no koloniālā un revolucionārā laikmeta. Otrs eksponāts ir holandiešu Baroka laika mākslinieka Johannes Varmeer darbu kolekcija.

Orsē Muzejs, Parīze

Tu vari iziet cauri šai populārajai galerijai, kas ir mājvieta dučiem slavenu darbu no dažādiem franču māksliniekiem, kuri strādāja un dzīvoja laikā no 1848. un 1914. gada. Ielūkojies Monē, Sezana, Gogēna un citu mākslinieku darbos!

Nacionālais Modernās un Mūsdienīgās Mākslas Muzejs, Seula

Arī viens no Korejas populārākajiem muzejiem var tikt sasniegts no jebkuras vietas pasaulē! Googles tiešsaistes tūre izvedīs tevi caur sešiem stāviem Korejas Mūsdienīgās Mākslas, kā arī apkārt planētai.

Pergamona Muzejs, Berlīne

Reklāma
Reklāma

Kā viens no Vācijas lielākajiem muzejiem, Pergamona Muzejam ir daudz ko piedāvāt - pat ja tu fiziski tur šobrīd neatrodies. Šis vēsturiskais muzejs ir mājvieta daudziem antīku artefaktu, tai skaitā ‘’Ištara Vārti uz Babilonu’’ un, protams, ‘’Pergamona Altāris’’.

Rijksmuzejs, Amsterdama

Izpēti Holandiešu Zelta Laikmeta (Dutch Golden Age) meistardarbus. Apskatāmi gan Vermēra, gan Rembranta darbi. Google piedāvā ielas skata tūri šim ikoniskajam muzejam, lai sajustos tā, it kā patiešām tur atrodies, staigājot pa muzeja hallēm.

Van Goga Muzejs, Amsterdama

Ikviens, kurš ir šī traģiskā, ģeniālā gleznotāja fans, var apskatīt viņa darbus tuvplānā, virtuāli ceļojot pa muzeju. Te atrodama lielākā Vincenta van Goga mākslas darbu kolekcija ar vairāk nekā 200 gleznām, 500 zīmējumiem un vairāk kā 750 personiskām vēstulēm.

Getija Muzejs, Losandželosa

Eiropiešu mākslas darbi pat no tālā 8. gadsimta ir atrodami šajā Kalifornijas mākslas muzejā. Atklāj milzīgu gleznu, zīmējumu, skulptūru, manuskriptu un fotogrāfiju kolekciju!

Ufici Galerija, Florence

Šajā ne tik labi zināmajā muzejā mājo mākslas galerija, kuru izveidojusi viena no Itālijas slavenākajām ģimenēm - Mediči. Ēku dizainēja Džordžio Vasarni tālajā 1560. gadā speciāli priekš Kozimo de Mediči.

Sao Paolo Mākslas Muzejs, Brazīlija

Tas ir bezpeļņas un pirmais Brazīlijas modernais muzejs. Mākslas darbi ir izvietoti tīros perspeksa rāmjos. Tie liek izskatīties, ka mākslas darbi lidinās gaisā. Sāc tūri cauri muzejam!

Nacionālais Antropoloģijas Muzejs, Meksika

Uzcelts 1964. gadā, šis muzejs ir veltīts Meksikas arheoloģijai un vēsturiskajam mantojumam. Tur ir 23 izstāžu istabas, piepildītas ar antīkiem artefaktiem, piemēram, no Maiju civilizācijas.

 

Diemžēl ne visi populārie mākslas muzeji un galerijas var tikt iekļauti Googles Mākslas un Kultūras virtuālo tūru kolekcijā, bet daži muzeji ir izveidojuši tiešsaistes apskates paši savās mājaslapās, piemēram, Luvra.

Lai apskatītu vairāk, apmeklē Google Arts & Culture muzeju kolekciju. Tajā atrodami tūkstošiem muzeju ieskati.


Google atbalstītie virtuālie muzeji “Art Project” ļauj ieskatīties desmitiem tūkstošu lielā fotogrāfiju kolekcijā no pasaules lielākajiem mākslas un vēstures muzeju krājumiem. Bilžu kvalitāte ir izcila, tā ļauj aplūkot vissīkākās eksponātu detaļas un mākslinieku darbu otas triepienus.

 

Avots: Hello Giggles