Juglā dzīvoklī miris septiņus mēnešus vecs zīdainis; Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu

Trešdienas rītā kādā dzīvoklī Rīgas mikrorajonā Juglā tika konstatēts septiņus mēnešus veca puisīša līķis bez vardarbīgas nāves pazīmēm. Pašreizējā informācija liecina, ka vecāki visu laiku bijuši dzīvoklī kopā ar zīdaini, taču 12 stundas nav pievērsuši viņam uzmanību. Saistībā ar notikušo Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Trešdien, 25. janvārī, ap pulksten 11 no rīta Valsts policija saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka kādā dzīvoklī ir konstatēts septiņus mēnešus veca puisīša līķis. 


Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirkņa policisti. Vecāki paskaidroja, ka atradušies kopā ar bērnu, taču 12 stundu laikā, no otrdienas desmitiem vakarā līdz trešdienas desmitiem rītā, nebija pievērsuši bērnam uzmanību. Agri no rīta tēvs aizgājis uz darbu un nav piegājis pie mazuļa. Vēlāk, ap desmitiem no rīta, māte attapās, ka bērns ir ļoti kluss. Māte pie viņa piegājusi un konstatējusi, ka mazulis ir bez dzīvības pazīmēm, pēc kā izsaukusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.


Sākotnējā informācija liecina, ka bērna nāve nav bijusi vardarbīga. Tomēr galīgais ekspertīzes atzinums vēl nav saņemts.  1993. gadā dzimušajai bērna mātei ir atņemtas vecāku aprūpes tiesības par abiem pārējiem bērniem, kuri arī ir mazgadīgi. Vecākie bērni šobrīd šajā ģimenē nedzīvo.  Bērna vecāki iepriekš nav sodīti. 


Saistībā ar notikušo šobrīd uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas – par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.  Par notikušo Valsts policija informējusi sociālo dienestu un bāriņtiesu. 

Reklāma
Reklāma