Arī oktobrī – bezmaksas nodarbība par bērnu traumatismu

„Rīgas veselības centrs” sadarbībā ar „Ilgtspējīgas attīstības fondu” arī šomēnes aicina vecākus uz bezmaksas semināru - nodarbību “Par bērnu traumatismu”, kas notiks 13. oktobrī no plkst. 17.00 - 19.00 centra filiālē „Imanta” (Imantas 8. līnija/ 1. korpuss) zālē un ko vadīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsts reanimatologs Valdis Skotelis. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

„Rīgas veselības centrs” sadarbībā ar „Ilgtspējīgas attīstības fondu” arī šomēnes aicina vecākus uz bezmaksas semināru - nodarbību “Par bērnu traumatismu”, kas notiks 13. oktobrī no plkst. 17.00 - 19.00 centra filiālē „Imanta” (Imantas 8. līnija/ 1. korpuss) zālē un ko vadīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsts reanimatologs Valdis Skotelis. Viņš pasākuma laikā stāstīs par dažādām bērnu traumām un to profilaksi, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu, un arī atbildēs uz vecāku jautājumiem, sniedzot praktiskus piemērus. Nodarbība notiek projekta “Pirmais solis - drošs!” ietvaros, un tās mērķauditorija ir zīdaiņu, jaunākā un pirmsskolas vecuma bērnu vecāki. 


Bērnu traumatisma galvenie iemesli ir vecāku neuzmanība, nepietiekama atbildība un izpratne par bērniem drošu vidi - aptuveni 75% gadījumu traumas tiek gūtas mājās. Tieši tāpēc pareizs situācijas novērtējums un iespējamo risku paredzēšana var novērst gan traumu iespējamību, gan nodrošināt pareizu rīcību un adekvātu pirmās palīdzības sniegšanu, ja trauma tomēr gūta. Tieši šīs bērna veselībai (un nereti – dzīvībai) kritiskās zināšanas un prasmes būs iespējams apgūt seminārā - nodarbībā “Par bērnu traumatismu”.

Reklāma
Reklāma

 

Projektu īsteno „Ilgtspējīgas attīstības fonds” sadarbībā ar „Rīgas veselības centru”, finansē Rīgas Domes Labklājības departaments.