5 soļi, kā no pelēkas peles kļūt par veiksmīgu biznesa lēdiju

Pārliecība par sevi ir tā, kas starojošu un veiksmīgu sievieti atšķir no pelēkās peles. Diemžēl daudzas sievietes cīnās ar zemu pašvērtējumu, kas atspoguļojas viņu uzvedībā un traucē gūt panākumus karjerā.

Mēs dzīvojam laikā, kad arvien lielāka daļa saziņas norisinās virtuālajā pasaulē, taču skatiena spēku nedrīkst novērtēt par zemu

FOTO: Shutterstock.com

Mēs dzīvojam laikā, kad arvien lielāka daļa saziņas norisinās virtuālajā pasaulē, taču skatiena spēku nedrīkst novērtēt par zemu

Tēls, kādu uzbur sastaptajiem cilvēkiem, rada pirmo iespaidu par tevi. Darba vidē tu nevari atļauties ierauties savā čaulā un nebūt pretimnākoša pret citiem. Tev jārada iespaids, ka esi profesionāla un mērķtiecīga, tad arī citi gribēs ar tevi sastrādāties un darba devējs apsvērs paaugstinājuma piešķiršanu. Mēs komunicējam ne tikai ar vārdiem, bet arī žestiem un citām neverbālām izpausmēm. Sieviešu žurnāls „Harper’s Bazaar” apkopojis 5 ķermeņa valodas knifiņus, kas palīdzēs tev vienmēr panākt savu.


1. Uzturi acu kontaktu!

Mēs dzīvojam laikā, kad arvien lielāka daļa saziņas norisinās virtuālajā pasaulē, taču skatiena spēku nedrīkst novērtēt par zemu. Daudzi veiksmīgi līderi to izmanto, lai panāktu dziļāku saikni ar biznesa partneriem, draugiem un pat mīļotajiem. Nenovērs acis, runājot ar otru cilvēku. Tas viņam liks uzskatīt tevi par ļoti pašpārliecinātu būtni. Taču paturi prātā, ka tam nevajadzētu izskatīties uzspēlēti vai pārāk uzbāzīgi.


2. Piestrādā pie brašas stājas!

Stāja vairo mūsu pašpārliecinātību, tāpēc atceries teicienu: „Krūtis uz priekšu, vēderu uz iekšu!” Taisna mugura un augstu pacelta galva pārējiem signalizēs, ka esi par sevi pārliecināta sieviete, kas zina, ko grib. Turklāt stalta stāja iedarbojas arī uz tavu domāšanu, liekot kļūt uzmanīgākai un vairojot koncentrēšanās spējas, jo ar „atvērtu” krūškurvi tev būs vieglāk elpot un smadzenēm pieplūdīs papildus skābeklis. Stalta stāja sievieti rotā labāk par jebkuru apģērbu apģērba gabalu vai dārglietu.

 

3. Mācies koncentrēties!

Mums visām kādreiz ir gadījies domās novirzīties no sarunas un sākt apcerēt iepirkumu sarakstu vai nākamās dienas plānus. Taču, ja sarunas partneris to pamanīs, tu vari viņu aizvainot un radīt par sevi sliktu iespaidu. Lai tā nenotiktu, visu sarunas laiku koncentrējies uz vienu tēmu. Tā tu spēsi labāk risināt problēmas un ieteikt saprātīgākus risinājumus, kā arī būt noderīgāka sapulcēs vai tikšanās reizēs ar klientiem.

 

4. Izvēlies piemērotu apģērbu

Reklāma
Reklāma

Tu nevari justies un izskatīties pašpārliecināta, ja esi uzvilkusi pārāk šauru, pārāk platu vai situācijā neiederīgu apģērbu. Nekas nespēj tā graut tavu pašsajūtu un līdz ar to arī pašvērtējumu kā augstpapēžu kurpēs sāpošas kājas vai pārāk īsa kleita, ko tev jāpavelk uz leju pirms apsēšanās. Tāpēc, izvēloties darba apģērbu, pievērs lielu uzmanību, lai tas būtu ērts un tu tajā justos labi. Tas, kā tu izskaties, atstāj milzīgu iespaidu uz tavu pašsajūtu. Apģērbam ir jārotā tevi, nevis jāliek justies nožēlojami.

 

5. Katrai kustībai jāiemieso izlēmība, mērķtiecība un pārliecība par sevi

Pašpārliecinātība nav mērķis, bet gan dzīvesveids, kas aptver visas tavas ikdienas sfēras. Ķermeņa valoda ir vienota ar tavā domām un pašvērtējumu. Tu taču nekad neticēsi, ka paziņa, kas vienmēr staigā nodūrusi acis un runā pavisam klusā balsī, patiesībā ir īsta cīnītāja? Šis princips darbojas arī otrā virzienā – ja centīsies ievērot pašpārliecinātības apdvestu ķermeņa valodu, tad tāda kļūs arī tava domāšana. Elpo dziļi, stāvi stabili, turi taisnu muguru un mācies koncentrēties ikvienā situācijā!

 

Avots: www.kasjauns.lv