Lai pirmie soļi – bez traumatisma. Bezmaksas nodarbība vecākiem par bērnu traumatismu

„Rīgas veselības centrs” sadarbībā ar „Ilgtspējīgas attīstības fondu” aicina vecākus uz bezmaksas semināru – nodarbību “Par bērnu traumatismu”, kas notiks 8. septembrī no plkst. 17.00 – 19.00 centra filiālē „Ķengarags” (Kaņiera ielā 13) un ko vadīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsts reanimatologs Valdis Skotelis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Pasākuma laikā tiks stāstīts par dažādām bērnu traumām un to profilaksi, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu. Ārsts V. Skotelis arī atbildēs uz vecāku jautājumiem un sniegs praktiskus piemērus. Nodarbība notiek projekta “Pirmais solis – drošs!” ietvaros, un tās mērķauditorija ir jaunie vecāki un pirmsskolas vecuma bērnu vecāki.

 

Bērnu traumu gūšanas galvenie iemesli ir vecāku neuzmanība, nepietiekama atbildība, kā arī zināšanu trūkums par bērniem drošu vidi – aptuveni 75% gadījumu traumas tiek gūtas mājās. Tieši tāpēc pareizs situācija novērtējums un iespējamā riska paredzēšana var novērst gan traumu iespējamību, gan nodrošināt adekvātu rīcību un pirmās palīdzības sniegšanu, ja trauma tomēr gūta. Tieši šīs bērna veselībai (un nereti – dzīvībai) kritiskās zināšanas un prasmes būs iespējams apgūt seminārā – nodarbībā “Par bērnu traumatismu”.

 

Pieteikšanās uz nodarbību:

Reklāma
Reklāma

e-pasts: solisdross@gmail.com

Tālrunis: 29525999

Pīgas veselības centru informācija

Projektu īsteno „Ilgtspējīgas attīstības fonds” sadarbībā ar „Rīgas veselības centru”, finansē Rīgas Domes Labklājības departaments