Cerības uz vasaru nedēļas nogalē: sola līdz +26 grādiem

Lietaina un vēsa gaidām šī darba nedēļa, tikai no piektdienas laika apstākļi uzlabosies – līs mazāk un kļūs arī siltāk, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Darba nedēļa būs lietaina, brīvdienās gan varam cerēt uz sauli.

FOTO: Shutterstock.com

Darba nedēļa būs lietaina, brīvdienās gan varam cerēt uz sauli.

 

Latvijas teritorijas lielākā daļa lietaina būs gan otrdiena un trešdiena, gan arī vēl ceturtdiena, jo laika apstākļus noteiks ciklonu darbība – virs Igaunijas salām izveidosies neliels ciklons, kas virzīsies uz dienvidiem otrdien šķērsojot Latvijas teritoriju, bet jau trešdien jauns ciklons no Somu līča virzīsies uz Latviju. Šie cikloni nesīs gan daudz mākoņu, gan lietu un pērkona negaisu, atsevišķos rajonos gaidāmas arī intensīvas lietusgāzes. Pūtīs arī brāzmains vējš, kas naktī uz otrdienu jūras piekrastē brāzmās sasniegs pat 20 m/s. Minimālā gaisa temperatūra naktīs gaidāma lielākoties +10...+15 grādu robežās, tikai naktī uz otrdienu vēl valsts austrumu daļā tā pazemināsies +7...+9 grādiem, bet dienas laikā gaiss iesils lielākoties līdz +14...+19 grādiem.

 

Reklāma
Reklāma

Laika apstākļu izmaiņas gaidāmas no piektdienas, kad iepriekš minētais ciklons virs mūsu reģiona pakāpeniski zaudēs savu nozīmi – gan piektdien, gan arī brīvdienās īslaicīgs lietus gaidāms vien atsevišķos valsts reģionos. Turklāt ar dienvidu puses vējiem mūsu reģionā uz dažām dienām ieplūdīs vasarīgi siltas gaisa masas – sestdien un svētdien teritorijas lielākajā daļā termometra stabiņš pakāpsies virs +20 grādu atzīmes, vietām sasniedzot pat +25...+26 grādus. Prognozes gan liecina, ka vasarīgais siltums no mūsu reģiona atkāpsies jau nākamās nedēļas sākumā.