Nomaldījusies meitene dodas pie policistiem

4.augustā, pie Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbiniekiem, patrulēšanas laikā Bieriņos, pienāca septiņus gadus veca meitene, kura pastāstīja, ka pastaigājusies ar vecākiem, taču apmaldījusies. 

Māciet, bērniem, ka policists ir cilvēks, pie kura vērsties pēc palīdzības nepieciešamības gadījumā. Foto no Rīgas pašvaldības policijas arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Māciet, bērniem, ka policists ir cilvēks, pie kura vērsties pēc palīdzības nepieciešamības gadījumā. Foto no Rīgas pašvaldības policijas arhīva.

 

Meitene bija nobijusies un raudāja. Kārtības sargi bērnu nomierināja un noskaidroja meitenes deklarēto dzīvesvietu. Pa to laiku pie policijas darbiniekiem piesteidzās vīrietis, kurš paskaidroja, ka ir meitenītes tēvs. Vīrietis pastāstīja, ka meita ar riteni braukusi pa priekšu un pēkšņi nozudusi no redzesloka. Vecāki nodomājuši, ka viņa nogriezusies uz blakus celiņu, lai ātrāk nokļūtu mājās, taču ierodoties tur meitu nav sastapuši, tādēļ tēvs devies viņu meklēt. Veiktas preventīva rakstura pārrunas. Vīrietis solījās meitu rūpīgāk pieskatīt.

Reklāma
Reklāma

Jāpiebilst, ka policisti savā darbā ir saskārušies ar situācijām, kurās vecāki viņu klātbūtnē savus bērnus audzināšanas nolūkā biedē, piedēvējot policistu bubulim, lai panāktu sev vēlamo rezultātu. Taču jāatzīmē, ka šis īslaicīgais risinājumus var negatīvi atspēlēties situācijās, kurās bērns ir nomaldījies vai cietis, proti, vecāku iedzītās bailes var būt tik lielas, ka bērns šādās situācijās var nepieiet pie policijas darbinieka. Tāpēc policija aicina vecākus rūpīgi izvērtēt šādas audzināšanas metodes un izskaidrot, kā pareizi jārīkojas situācijās, ja nepieciešama tūlītēja policijas vai citu operatīvo dienestu palīdzība.