Policija šodien īpaši brīdina 9. klašu absolventus

Šodien visā Latvijā lielākajā daļā skolu tiek svinēti 9.klašu izlaidumi. Ņemot vērā to, ka 9.klašu absolventi vēl nav sasnieguši pilngadību, Rīgas pašvaldības policija strādās pēc īpaša plāna, lai novērstu iespējamos likuma pārkāpumus. Uzraudzītas tiks gan izklaides vietas, gan skolu apkārtnes.

Foto no kasjauns.lv arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no kasjauns.lv arhīva

Izlaidumu laikā svētkus nereti aizēno pārkāpumi, kurus izdara nepilngadīgie, jūsmojot par vienu no pirmajiem nopietnajiem dzīves sasniegumiem. Tādēļ Rīgas pašvaldības policija (RPP), šodien, kad lielākajā daļā Rīgas un Latvijas skolu notiek 9.klašu izlaidumi, strādās pēc īpaša plāna, lai uzraudzītu nepilngadīgos un novērstu iespējamos pārkāpumus. 

RPP, sadarbojoties ar Izglītības ministriju, ir noskaidrojusi, kurās skolās šodien notiek 9.klašu izlaidumi, kā arī noskaidrojusi iespējamās jauniešu svinību vietas. Tāpat patrulēšanas maršrutos iekļautas populārākās jauniešu pulcēšanās vietas, kā arī RPP Centra pārvaldes darbinieki sekos līdzi notikumiem vecpilsētā.


Policija aicina jauniešus svinēt atbildīgi – nelietot alkoholu un tabakas izstrādājumus, kā arī ievērot vispārpieņemtās uzvedības normas. Tāpat policija aicina veikalniekus nepārdot nepilngadīgajiem alkoholu un cigaretes, bet pieaugušos – neiegādāties akcizētās preces nolūkā tās nodot nepilngadīgajiem.

Reklāma
Reklāma