Aizdomās par vairāku nepilngadīgu zēnu seksuālu izmantošanu aizturēts 1969. gadā dzimis vīrietis

Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicija Pierīgā aizturēja 1969. gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par nepilngadīgu zēnu seksuālu izmantošanu, piedāvājot viņiem naudu apmaiņā pret seksuālo pakalpojumu sniegšanu. Šobrīd policijai zināmi divi 14-18 gadus veci zēni, kuri cietuši no minētā vīrieša darbībām, taču policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu citus iespējamos cietušos. 

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess, savukārt vīrietis tika izsludināts meklēšanā. Aprīļa sākumā Pierīgā vīrietis tika aizturēts un nogādāts izolatorā.

FOTO: Shutterstock.com

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess, savukārt vīrietis tika izsludināts meklēšanā. Aprīļa sākumā Pierīgā vīrietis tika aizturēts un nogādāts izolatorā.

 

Pagājušā gada oktobrī policija saņēma operatīvo informāciju par kādu personu, kas, iespējams, veic seksuāla rakstura darbības ar nepilngadīgiem zēniem. Pārbaudot saņemto informāciju, policija guva apstiprinājumu iespējamām seksuāla rakstura darbībām, ko ar nepilngadīgajiem veicis kāds 1969. gadā dzimis vīrietis.

 

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess, savukārt vīrietis tika izsludināts meklēšanā. Aprīļa sākumā Pierīgā vīrietis tika aizturēts un nogādāts izolatorā. Nav izslēgts, ka minētajā laika posmā vīrietis kādu laiku uzturējies ārzemēs. Aprīļa sākumā tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. 

 

1969. gadā dzimušais vīrietis internetā iepazinies ar nepilngadīgiem zēniem un aicinājis viņus stāties dzimumsakaros, par to piedāvājot samaksu vairāku desmitu eiro apmērā. Ja nepilngadīgie piekrituši, viņi ar vīrieti tikušies iepriekš norunātā vietā, un vīrietis veicis seksuāla rakstura darbības, kā arī uzņēmis ar viņiem seksuāla rakstura fotogrāfijas.  

Reklāma
Reklāma

 

Šobrīd policija noskaidrojusi, ka vīrietis šādā veidā izmantojis vismaz divus nepilngadīgus, 14-18 gadus vecus, zēnus – viens no gadījumiem noticis 2012. gadā, savukārt otrs noticis 2015. gadā. Taču policijai ir aizdomas, ka vīrietis šādā veidā seksuāli izmantojis vēl vairākus nepilngadīgos. 

 

Pret vīrieti, kurš jau iepriekš tiesāts par līdzīgiem noziegumiem pret nepilngadīgiem zēniem, uzsākts kriminālprocess par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgajiem un par nepilngadīgā pamudināšanu, iesaistīšanu un izmantošanu pornogrāfiska rakstura materiālu izgatavošanā.