IM domubiedru pirmā kopā sanākšana “Kā panākt pozitīvas pārmaiņas izglītībā? Meklējam darītājus.”

Iespējamā misija aicina pulcēties  ikvienu, kam izglītība ir vērtība, lai runātu par to, kā panākt pozitīvas pārmaiņas izglītībā. Mēs meklējam darītājus un meklējumos ar mums dosies: Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, Re:Baltica žurnāliste Inga Spriņģe, Cēsu Jaunās sākumskolas direktore un IM absolvente Dana Narvaiša, kura ir arī viena no TOP 50 labākajiem skolotājiem pasaulē un "Quo Tu domā?" valdes loceklis Mārtiņš Vaivars. Pirmā IM domubiedru tikšanās notiks 21. janvārī plkst. 18.30, Birojnīcā, Dzirnavu ielā 84 k-2.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iespējamās misijas direktors Mārtiņš Kālis norāda: “Apzināmies, ka mūsu vīzija – lai katrs bērns Latvijā saņemtu kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā – ir ambicioza un prasa daudzu cilvēku aktīvu iesaisti. Tāpēc pulcējam kopā domubiedrus, kuriem izglītība ir vērtība. Šīs sarunas gaitā sapratīsim, ko katrs varam darīt ceļā uz kvalitatīvāku izglītību Latvijā”
 

Lai izprastu esošo situāciju Latvijas izglītībā, ar Re:Baltica pētījuma datiem par skolām Latvijā iepazīstinās žurnāliste Inga Spriņģe. Par to, kā katrs darītājs izskatās no Izglītības un zinātnes ministrijas perspektīvas stāstīs ministre Mārīte Seile, bet ar saviem pozitīvajiem un praktiskajiem piemēriem dalīsies Cēsu Jaunās sākumskolas direktore Dana Narvaiša, un debašu kultūras veicinātājs Latvijā, “QUO Tu domā?” valdes loceklis Mārtiņš Vaivars.
 

Cēsu Jaunās sākumskolas direktore un IM absolvente Dana Narvaiša, kura šogad ir iekļuvusi 50 pasaules izcilāko skolotāju sarakstā, kā arī saņēmusi  MTG Latvia kanālu TV3 un 3+ labās gribas uzņēmēja balvu uzsver visas sabiedrības līdzatbildību izglītības kvalitātes celšanā:” Jāatzīst, ka pēdējos gados kopš esmu izglītībā redzu, ka daudzas iniciatīvas un labas idejas paliek sarunu līmenī tieši sabiedrības dēļ - tāpēc, ka pārmaiņas prasa mainīties mums visiem un darīt katram. Taču esmu piedzīvojusi arī pozitīvo - cilvēki ir gatavi pievienoties, ja ir daži drosmīgie, kuri nebaidās ne vien "piecelties" un izteikt savas domas, bet arī uzņemties atbildību un iesaistīties. Tā kā izglītība ir joma, kas ietekmē mūs visus mūža garumā, ārkārtīgi svarīgi, ka mēs kā vecāki, darba devēji, studenti un citi sabiedrības pārstāvji uzņemamies līdzatbildību.”IM domubiedru raksturo izpratne par izglītību kā vērtību un vēlme aktīvi rīkoties, lai uzlabotu izglītības kvalitāti Latvijā. Šie domubiedri ir gan IM absolventi, dalībnieki, atbalstītāji, nevalstiskās organizācijas, studenti un ikviens, kurš vēlas, lai nākamie 100 gadi Latvijai ir gudrības gadi. Arī tie, kas vēl nezin, kā var iesaistīties mērķa sasniegšanā ir gaidīti uz sarunu.

Reklāma
Reklāma

 

Iespējamā misija ir 2008. gadā izveidota izglītības programma, kas pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā. Tās dibinātāji – Swedbank, Lattelecom, Ideju partneru fonds – un atbalstītāji uzskata, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs, tāpēc tā ik gadu piesaista darbam skolā labākos augstskolu absolventus un palīdz viņiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem. Programmas mērķis ir nodrošināt, lai katrs bērns Latvijā saņem kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā, jo Latvijas sekmīgas attīstības pamats ir gudri, radoši un prasmīgi cilvēki.