Rīts auksts, bet uz skolu doties drīkst. Zemākā temperatūra - Daugavpilī

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija liecina, ka šorīt uz plkst. 6:00 sals zem mīnus 20 grādiem fiksēts vien valsts dienvidaustumu daļā, Daugavpilī sasniedzot pat mīnus 22,9 grādus.  Rīgā šorīt mīnus 14 grādi. 

 

Lēmums, vai bērnus laist uz skolu, jāpieņem vecākiem, izvērtējot, cik ilgi bērnam nāksies pavadīt ceļā uz skolu un vai nebūs jāstāv sabiedriskā transporta pieturvietā.

FOTO: Shutterstock.com

Lēmums, vai bērnus laist uz skolu, jāpieņem vecākiem, izvērtējot, cik ilgi bērnam nāksies pavadīt ceļā uz skolu un vai nebūs jāstāv sabiedriskā transporta pieturvietā.

Dienā valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -16..-21 grādam, bet dažviet Vidzemē un Latgalē, kur debesis visu nakti saglabāsies skaidras, līdz -22..-25 grādiem, savukārt jūras krastā, kā arī daudzviet Ziemeļkurzemē būs siltāks - ap -10..-15 grādiem.
 

Dienā starp mākoņiem uzspīdēs saule, vietām iespējams neliels sniegs, pūtīs lēns vējš un temperatūra sasniegs -10..-16 grādus.

Ceturtdien, 7. janvārī, rīta pusē gaisa temperatūra samazināsies līdz -14... - 17 grādiem Kurzemē, -17...-19 grādiem Latgalē. Bet viszemākā gaisa temperatūra būs Dobelē, kur termometra stabiņš nokritīs līdz - 24 grādiem.  Saglabāsies lēns vējš, piektdien nedaudz pastiprināsies austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas aukstumu padarīs nepatīkamāku.
 

Reklāma
Reklāma

Brīvdienās gaidāms atkusnis. Gaisa temperatūra sestdien un svētdien varētu būt +2..-3 grādi, sestdien piekrastē iespējami pat +5 grādi.
 

Atgādinam, ka  saskaņā ar noteikumiem par higiēnas prasībām izglītības iestādēm skolēni vecumā līdz 12 gadiem izglītības iestādi var neapmeklēt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 20 grādiem, savukārt skolēni, kuriem ir 13 un vairāk gadu, var palikt mājās, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25 grādiem pēc Celsija skalas.