Gatavojoties gadumijas svētku pasākumiem – skaistumkopšanas padomu tops

Sieviete sevī bieži vien apvieno visdažādākās lomas – pašapzinīga karjeriste, mājas pavarda turētāja, gādīga māmiņa un kaislīga mīļotā. Tomēr nereti laika trūkuma un noguruma dēļ, sievietes aizmirst par sevi parūpēties. Ikdienā ieviest radikālas pārmaiņas ne vienmēr ir viegli, tomēr ir vērts sākt savā ikdienas rutīnā ieviest jaunus paradumus, lai iekšējā būtība spētu atspoguļoties arī starojošās acīs, veselīgā ādā un mirdzošos matos. 

Lai iegūtu lielisku un starojošu ādu, nepieciešams tikai nedaudz izmainīt savu ikdienas rutīnu!

FOTO: Shutterstock.com

Lai iegūtu lielisku un starojošu ādu, nepieciešams tikai nedaudz izmainīt savu ikdienas rutīnu!

Nav noslēpums, ka dāmu labsajūtu ietekmē veselīga sajūsma par sevi kā sievieti – tādēļ neatliec uz rītdienu to, ko vari savā labā izdarīt jau šodien.

Ieskaties padomos mirdzoša izskata iegūšanai, ko īstenot pirms svinīgā pasākuma un iespējams ieviest arī turpmāk savos, ikgada, ikmēneša vai ikdienas, paradumos.


1. padoms: Uzņemtajam ūdens daudzumam dienas laikā ir izšķiroša nozīme ādas skaistumā
Veselas, neatūdeņotas šūnas ir atslēga uz jaunavīgu un veselīgu ādu. Nereti ir grūti piespiest izdzert noteiktos divus līdz trīs litrus ūdens, tādēļ noteikti kādu glāzi var aizstāt ar svaigiem augļiem un dārzeņiem – tie ir piepildīti ar “strukturētu” ūdeni, kas satur vērtīgos antioksidantus un šķiedrvielas. Regulāra šķidruma un svaigo produktu uzņemšana pabaros katru ķermeņa šūnu, lai katru dienu justos enerģiski uzlādēta un starojoša.


2. Nekad neiet gulēt ar dekoratīvo kosmētiku
Par attaisnojumu nevar būt ne nogurums, ne ballīšu ieilgšana – ikdienas likums pirms gulētiešanas – vienmēr noņemt dekoratīvo kosmētiku. Slinkums būs pilnīgi nevietā, jo naktsmiera laikā ādai ir jāatpūšas un jāļauj elpot – kosmētika aizsprosto poras, kas var novest līdz aknei vai ādas iekaisumiem. Ja zini, ka būsi ļoti nogurusi, turi naktsskapītī mitrās salvetes kosmētikas noņemšanai.

Reklāma
Reklāma


3. Pienācis laiks revīzijai Tavā kosmētikas maciņā
Kad bija pēdējā reize, kad pārskatīji savus kosmētiskos līdzekļus un mazgāji kosmētikas otas? Gada nogale ir īstais laiks, kad pievērsties kārtības ieviešanai – met ārā tos līdzekļus, kuri ir vecāki par pusgadu. Šie nav tie līdzekļi, kuriem taupīt līdzekļus – labāk mazāk, bet kvalitatīvu un svaigu produktu, nekā kosmētikas jūra, kurai iespējams jau sen ir beidzies derīguma termiņš. Arī par kosmētikas otu regulāru mazgāšanu nedrīkst aizmirst – ilgstoši netīrītas, tās var kļūt baktēriju pilnas.


4. Ikdienas rūpes par ādu, ilgstošas jaunības saglabāšanai
Rituāls, kuru jāievieš savās ikdienas gaitās, vēlams divas reizes dienā, gluži kā zobu tīrīšanu – sejas ādas attīrīšanu un mīkstināšanu. Visbiežāk sievietes atceras par kārtīgu sejas attīrīšanu tikai vakarā, noņemot dekoratīvo kosmētiku. Tikpat svarīgi ir parūpēties par sejas ādu arī no rītiem – nakts laikā, kad ir cieša un ilgstoša ādas saskare ar gultasveļu un neredzamajiem, tomēr klāt esošajiem, putekļiem, rada ādai kairinājumu, tādēļ būtiski sevi rūpīgi atsvaidzināt pirms dienas grimma uzklāšanas.


Materiāls tapis sadarbībā ar Latvijas Ārstu kosmetologu asociāciju