Sinoptiķi prognozē, ka Ziemassvētki būs bez sniega

Fragmentāra sniega sega, kas šobrīd ir valsts austrumu daļā, būs arī tuvākajās dienās, bet nedēļas otrajā pusē, kad vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masas, esošā sniega sega izkusīs, bet jauna siltajos apstākļos neveidosies, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.
Pastāv ļoti augsta varbūtība, ka Ziemassvētkos saglabāsies mainīgi laika apstākļi. Pamatā valdīs gaisa masu plūsma no rietumiem, dienvidrietumiem, līdz ar to šis periods būs salīdzinoši silts, iespējams arī vējains

FOTO: Shutterstock.com

Pastāv ļoti augsta varbūtība, ka Ziemassvētkos saglabāsies mainīgi laika apstākļi. Pamatā valdīs gaisa masu plūsma no rietumiem, dienvidrietumiem, līdz ar to šis periods būs salīdzinoši silts, iespējams arī vējains

 

Vēl šīs nedēļas vidū no ziemeļrietumiem Latvijā ieplūdīs nedaudz vēsākas gaisa masas, naktīs sals gaidāms gandrīz visā Latvijā, bet jau nākamajās naktīs sals mazināsies, bet nedēļas otrajā pusē, vējam atkal iegriežoties no dienvidrietumiem, nepiesals pat nakts laikā. Šīs nedēļas izskaņā un nākamās nedēļas sākumā pastāv varbūtība, ka tiks uzstādīti pat jauni maksimāls gaisa temperatūras rekordi.

 

Šodien pateicoties siltajiem Baltijas jūras un Rīgas līča ūdeņiem, veidosies gubu-lietus mākoņi, kas nesīs gan slapju sniegu un sniega graudus, gana arī lietu, naktī valsts austrumos gaidāms arī sniegs. Trešdien, pastiprinoties nelielam augsta spiediena atzaram, nokrišņu būs vēl mazāk, bet jau ceturtdien Latviju no rietumiem sasniegs jauna plaša nokrišņu zona, kas atnesīs lietu, vien pašā sākumā valsts austrumos gaidāms arī sniegs, slapjš sniegs. Pa laikam līs arī turpmākajās šīs nedēļas dienās. Šajos mainīgajos laika apstākļos ļoti uzmanīgiem jābūt autovadītājiem, jo uz ceļiem bieži veidosies apledojums!

 

Reklāma
Reklāma

Iepriekš minētie dienvidrietumu vēji nedēļas otrajā pusē atkal būs brāzmaini, detalizētā informācija tuvākajam periodam šajā nedēļā liecina, ka vēja brāzmas nebūs stiprākas par 15-18 m/s, tomēr ilgāka termiņa prognozes nākamajai nedēļai neizslēdz varbūtību, ka vēja brāzmas sasniegs arī vētras spēku.

 

Pastāv ļoti augsta varbūtība, ka Ziemassvētkos saglabāsies mainīgi laika apstākļi. Pamatā valdīs gaisa masu plūsma no rietumiem, dienvidrietumiem, līdz ar to šis periods būs salīdzinoši silts, iespējams arī vējains. Gaidāmi nokrišņi, bet sniega, sevišķi biezākas sniega segas veidošanās, varbūtība ir maza.