Jaunava. To cilvēku raksturojums, kuri dzimuši laikā no 24. augusta līdz 23. septembrim

Jaunava ir sieviešu, stihiskā trigona Zeme, negatīva zīme. Dominantes ir Merkurs un Prozepīna, kas kopīgi veido vislielākos dzīves reālistus un praktiķus ar augstu, skaidru prātu. Domāšana – saprātīga, analītiska, ar aprēķinu. Spriešanas spējas – asas un tiešas, pieķeras sīkumiem, kritizē. Eksaltē arī Merkurs un Prozepīna, eksilē Neptūns un retrogradā Jupiters, Venēra fallā un retrogradā Hirons. 

Kādas ir Jaunavas?

FOTO: Shutterstock.com

Kādas ir Jaunavas?



Konstitūcija

Astēniska līdz pikniskai ar lielisku ķermeņa uzbūvi un proporcionāliem locekļiem. Seja ovāla ar augstu, labi veidotu pieri, pelēkām vai zilām acīm, nelielu dubultzodu, šaurām un sakniebtām lūpām, šatenu matu krāsu. Pleci sievišķīgi noslīdējuši, balss mierīga, “pedagoģiska”, neuzbāzīga. Gaita visai enerģiska. 


Temperaments

Melanholisks. Ieturēts un auksts, no vienas puses, nervozs un kustīgs, no otras.


Pozitīvās rakstura īpašības

Mierīgums, diženums, nosvērtums. Pašapzinība un pašpaļāvīgums uz savām labajām īpašībām, taktu un pieklājību. Liela darba mīlestība un strādātspēja, centība, čaklums, metodiskums, pedantiskums un pragmātisms, akurātums un apzinīgums. Labi māk pieslieties vajadzīgajiem cilvēkiem un lietām, nepieciešamajiem apstākļiem un situācijām. Lieliska domāšana ar filozofiska prāta spējām, brīnišķīga atmiņa, trāpīgi spriedumi un liela attapības un asprātības deva. Vislabākais analītiķis no visa Zodiaka zvaigznāja.


Negatīvās rakstura īpašības

Mūžīgs iekšējais nemiers ar mūžīgām trauksmēm. Neizlēmība. Egocentrisms un savtīgums, piesiešanās sīkumiem un kritiska attieksme, skepticisms un kašķīgums, neapmierinātība ar sevi un citiem, viltība, meli un ļaunprātība. Divkosība kā galvenais diplomātijas ierocis. Pārmērīga klīrība un smalkums, kaprīzums un dīvainības. Citu cilvēku garīgā un fiziskā darba izmantošana savtīgos nolūkos, personīgajam labumam. 
Garīgums ir ar visai materiālistisku noslieci un visas iegūtās un sakrātās atziņas tiek izmantotas sevis bagātināšanai. Godkārība neļauj aizņemties. 


Organisma un ķermeņa vājās vietas

Kuņģa zarnu trakts un saules pinums, kuņģa vārtnieks, divpadsmitpirkstu zarna un aklā zarna, aizkuņģa dziedzeris, aknas un žultspūslis, visa veģetatīvā nervu sistēma, vēdera dobums. 


Slimības

Iepriekš minētie orgāni un ķermeņa daļas. Neiralģija un neirastēnija. Drudzis un iekaisuma procesi. Vielmaiņas traucējumu slimības. Dažādas mānijas un fobijas, murgi un psihozes.  Atmiņas zudums. Epilepsija. Mēmums. Aklums. Ādas slimības. 


Metāls. Misiņš.
 

Minerāli. Talismanam – dzeltenais ahāts un jašma. Savienojami ar dzelteno safīru, dzintaru, citrinu, hrizolītu. 
Specifika:
no 24. augusta līdz 2. septembrim dzimušajiem – karneols;
no 3. līdz 12. septembrim – olivins;
no 13. līdz 23. septembrim – berils. 

 

Flora. Ābele, sandalkoks, rudzi, kvieši, prosa, salāti, selerija, cigoriņi, baldriāns, ķimenes, piparmētra, kanēlis, auzas, kvieši, pelašķis, gurķi, kabači, augļi. 


Fauna. Pērtiķis, lapsa, cūka, papagailis, zivs, zvirbulis, čūska, zirnekļi, bites, skudras. 


Mikroelementi. Kālija sulfāts, dzelzs fosfāts. 

Reklāma
Reklāma


Vitamīni. C, B, E.


Skaitļi. 5 un 10.

 

Diena. Trešdiena.


Krāsa. Spilgti dzeltena un tumši brūna.


Valstis un reģioni. Mazāzija, Turcija, Asīrija, Irāka, Horvātija, Krētas sala, Mezopotāmija, Kurdistāna, Grieķija, Lejassilēzija, Virdžīnija, Šveice, Lavādija, Šlēzija, Rietumindija, Brazīlija, Moreja.


Pilsētas. Losandželosa, Bagdāde, Bāzele, Bostona, Breslava, Erfurte, Heidelberga, Čeltenhema, Jeruzāleme, Korinta, Liona, Norvica, Parīze, Strastbūra, Tulūza, Rīga.

 

Tiem, kuri dzimuši no 24. augusta līdz 3. septembrim, paredzama ilga un pilnvērtīga dzīve, labas spējas un panākumi zinātnē un zinātniski pētnieciskajā darbā, it īpaši matemātikā un fizikā, literatūrā un filoloģijā. Diezgan bieži darbā vai attiecībās ar cilvēkiem viņiem var traucēt pārmērīgs biklums un kautrīgums. Bieži viņi izceļas ar egoismu un mantkārību, bargumu un nežēlību attiecībā pret saviem tuvākajiem, apkārtējo pasauli, nemaz jau nerunājot par padotajiem, paužot neparedzētu  reakciju un pārmērīgas pretenzijas. Bieži viņiem trūkst lokanības un spējas piemēroties cilvēkiem vai apstākļiem. Viņi var baudīt lielu autoritāti un cieņu darba vietā, prestižu un reputāciju sabiedrībā, bet ne mīlestību. Šie ļaudis ir vispusīgi izglītoti lieli stratēģi ar plašu apvārsni. Atzinību gūst viņu godkārība un centība, viņu strādīgums un bezkompromiss, bet tas viss dvēselei nedod ne mieru, ne apmierinājumu. Biedrošanās ar viņiem var dot kā lielu labumu, tā zaudējumus, kā daudz laba, tā arī slikta.


No 4. līdz 13. septembrim dzimušie tāpat ir darbu mīloši un strādātspējīgi, neatlaidīgi un izturīgi, ieturēti, pacietīgi un taupīgi. Viņi izceļas ar lielu zināšanu mīlestību un tāpat arī aizraujas ar mākslas pasauli. Šeit mēs varam satikt dažādas Jaunavas – vieni ir visai jūtīgi un iespaidojami, pietiekami emocionāli, bet citi – kaut kādi sapņaini, apātiski vai arī tie vieni ir uzņēmīgi un nemierīgi, kam patīk braucieni, komandējumi, ceļojumi, dažādas pārmaiņas, bet tie otri – kaut kādi inerti. Šie cilvēki ir godprātīgi, bet nesaticīgi. Viņu prasīgums bieži vien ir uz robežas ar histēriskumu, kaprīzēm un untumiem. Daudzi sevi uzskata par nesaprastiem un neatzītiem. 


No 14. līdz 23. septembrim dzimušie izceļas ar augstu inteliģenci un intelektualitāti. Viņus saista pētnieciskais darbs, zinātnes mīlestība, mākslas pasaule. Starp viņiem ir daudz izgudrotāju un racionalizatoru. Bet, lūk, mīlestības un laulības jomā, laulāto un ģimenes dzīvē viņus pavada bēdas un skumjas, ciešanas un vilšanās. Dažreiz līdz pat pilnīgai vai daļējai izputēšanai var novest sprādziens, uguns, ugunsgrēks vai nelaimes gadījums vai arī kāds slikts iespaids no ārpuses. 

 

SKAIDROJUMI
Apogejs (gr. apogeios tāls no Zemes) – ap Zemi riņķojoša ķermeņa punkts, kas atrodas vistālāk no zemes. Pretējais punkts – Perigejs.
Astēniskais tips – ķermeņa uzbūves tips, kam raksturīgs liels augums, šaurs un garš krūškurvis, vāja muskulatūra.
Ascendents – Zodiaka grāds, kas aizsākas piedzimšanas brīdī. Vispārīgā nozīmē horizonta plaknes un ekliptiskas plaknes krustpunkts. 
Descendents – tieši pretējs Ascendentam. 
Eksils – (lat. Exilium, trimda), planētas atrašanās eksilā, t.i. Trimdā vai izraidījumā. Tā ir sliktākā vieta planētai horoskopā. 
Falls – otra sliktākā planētu atrašanās vieta horoskopā.
Ekliptiska – (gr. Ekleiktipke, aptumsums) debesu sfēras lielākais riņķis, pa kuru saule gada laikā veic pilnu redzamo apriņķojumu.
Kardinālās zīmes – (lat. Cardinalis, galvenais), svarīgākais, tāds, kas skar būtību, būtisks. Kardinālās zīmes sastāv no šādām zodiaka zīmēm: Auns, Svari, Vēzis, Mēžāzis.
Konstelācija – stāvoklis, pozīcija. Planētas atrašanās kādā no Zodiaka zīmēm.
Metabolās zīmes – mainīgās zīmes, tās ir Jaunava, Dvīņi, Strēlnieks un Zivs.
Retrogradā planēta, retrogradas planēta – tas nozīmē atpakaļ virzībā. 

 

Avots: S. Vronskis "Astroloģija". R.: Alvīne un Alberts