Šonedēļ īpaša uzmanība drošības jostām. Policija būs acīga

Šonedēļ visas Eiropas ceļu policijas tīkla dalībvalstis, tostarp Latvija, veiks pastiprinātu autovadītāju kontroli, lai uzraudzītu vai šoferi un viņu pasažieri lieto drošības jostas.

FOTO: Shutterstock.com

Laikā no 7. līdz 13.septembrim ceļu policija visā Eiropā īpaši pievērsīs uzmanību tam vai šoferi un viņu pasažieri ir piesprādzējušies ar drošības jostām. Šādas pārbaudes visu nedēļu norisināsies visās TISPOL dalībvalstīs. 


TISPOL prezidents Aidans Reids uzsver, ka aizsprādzēt drošības jostu nemaz nav sarežģīti, bet avārijas gadījumā, tā efektīvi pasargā no daudz smagāku miesas bojājumu iegūšanas. TISPOL prezidents aicina autovadītājus uzņemties atbildību par savu un līdzcilvēku drošību un pirms braukšanas vienmēr pārliecināties, ka katrs pasažieris ir piesprādzējis drošības jostu.
 

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis atgādina: “Būtiski atcerēties, ka piesprādzēta drošības josta efektīvi pasargā no negadījuma sekām. Avārijas laikā nepiesprādzēts pasažieris ar savu ķermeni var smagi savainot vai pat nogalināt klātesošos, taču piesprādzēta drošības josta ķermeni  nofiksē un notur sēdeklī. Šogad laikā līdz 5.septembrim šādu risku bija uzņēmušies 20 565 satiksmes dalībnieki – tas ir liels sastādīto protokolu skaits.”
 

Reklāma
Reklāma