Uzsākot skolu, varēs bez maksas pārbaudīt veselību "Bērnu veselības pieturā"

Lai atgādinātu vecākiem par nepieciešamību bērniem regulāri veikt profilaktiskas veselības apskaties un izmeklējumus, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (turpmāk BKUS) un tirdzniecības centrs “Domina Shopping” organizē “Bērnu veselības pieturu”, kurā bez maksas pārbaudīs bērnu veselību, skolas gaitas uzsākot.

FOTO: Mammamuntetiem.lv





 

 

 

 

 



 

 

 

 

Reklāma
Reklāma


 

 

 

“Laiks pirms skolas gaitu sākuma ir labs atskaites punkts, lai novērtētu topošo skolnieku veselību. Vasara pavadīta spēlēs svaigā gaisā, viesojoties pie vecmāmiņām laukos un uzņemot tos labumus, ko vasara mums sagādā. Taču skolas laiks ievieš būtiskas korekcijas bērnu ikdienā – daudz vairāk laika tiek pavadīts sēžot, arī planšetdatori un televizori kļūst par nozīmīgāku dienas pavadīšanas daļu. Mazkustīgā dzīvesveida rezultātu mēs nereti redzam, kad bērni kļūst par mūsu pacientiem - arvien vairāk bērnu arī Latvijā ir ar liekā svara problēmām. Nepietiekošas fiziskās aktivitātes ir iemesls, kāpēc nereti sākumskolas vecuma bērniem ir problēmas ar pareizu stāju. Tāpēc vēlos uzsvērt, ka tā ir vecāku atbildība – gādāt, lai bērns būtu nodarbināts ārpusskolas aktivitātēs un pulciņos, kā arī saņemtu pilnvērtīgu uzturu, kas augošam organismam intensīvas mācību slodzes apstākļos ir ļoti svarīgi”, saka prof. Dace Gardovska, BKUS Bērnu slimību klīnikas vadītāja.
 

“Daudzi vecāki saprot, cik svarīgi ir vismaz reizi gadā veikt bērna veselības apskati, tomēr dažādu iemeslu dēļ tas paliek novārtā. Tāpēc, gādājot visu skolai, aicinām vecākus atrast vēl 10-15 minūtes, lai iegriezties “’Bērnu veselības pieturā” , saka Dace Podkalne, Domina Shopping mārketinga vadītāja.Visā akcijas norises laikā būs iespējams konsultēties ar BKUS rezidējošiem pediatriem, lai izmērītu bērnam asinsspiedienu , pārbaudītu stāju un redzi, kā arī uzzināt, kā bērnam ir pareizi jāsēž pie galda un kādi vingrinājumi jāveic pēc ilgstošas  sēdēšanas.

Paralēli varēs vērsties pie BKUS Svara korekcijas programmas speciālista, lai izmērītu bērna garumu un svaru, kā arī lai saņemtu konsultāciju par veselīga uztura pamatprincipiem. Atsevišķos laikos būs iespējams konsultēties ar zobārstniecības klīnikas “Sirowa Rīga” zobārstu un higiēnistu par pareizu zobu tīrīšanu, un piedalīties BKUS Uzturskolas meistarklasē par pareizas pusdienu kārbiņas salikšanu bērniem. 


Veselības rādītāju pārbaudes stacija “Bērnu veselības pieturā” norisināsies 27., 28., 29. augustā un 4., 5. septembrī no plkst. 12:00 līdz 17:00 tirdzniecības centrā “Domina Shopping” (Ieriķu ielā 3, Rīgā).