Kā noveco tava horoskopa zīme?

Kāds tu būsi, kad novecosi? Un ko sagaidīt no savas otras pusītes vecumdienās?

FOTO: Shutterstock.com

Auns izvēlas ignorēt vecumu. Viņš dzīvo vienam brīdim un nedomā, kas viņu sagaida rīt. Auni ir spēcīgi un enerģiski līdz pat dziļam vecumam. Vēl 60 gados Auns stilo melnā ādas jakā, brauc ar moci un nemaz neplāno pievērsties vecišķākām izklaidēm.


Vērsis dievina ēst, tāpēc sasniedzot cienījamāku vecumu, viņi bieži mokās ar lieko svaru. Spītīgie un ietiepīgie Vērši novecojot paliek vēl ietilpīgāki un domāšanā vēl mazāk elastīgi. Toties viņi ir izturīgi un, pat slimojot, nodzīvo ilgu mūžu. 


Dvīņi jau agrā jaunībā izvirza sev dzīves mērķus un virzās uz tiem. Gadu nasta viņus nepadara kūtrākus vai mazāk mērķtiecīgus. Tāpēc nav nekāda pamata cerēt, ka kļūstot vecākiem, viņi no darba nāks mājās agrāk. Par cienījamā vecumā viņi ir darbīgi, moži, uz darba vai hobiju sasniegumiem orientēti. Dvīņu personības izaugsme sākas agrā bērnībā un ilgst līdz pēdējai dzīves dienai.


Ir divu veidu Vēži - vieni tie, kas nekad nekļūst pieauguši un arī vecumdienās gaida, kad viņus aptakelēs. Bet otri - tieši pretēji. Viņi kļūst teju vai Mātes Terēzes, kas gatavas par visiem rūpēties. No visiem Vēžiem vecumdienās iznāk lieliski vecvecāki, kuri labprāt pavada laiku ar mazbērniem.


Lauvas daba ir nepacietīga un strauja, ar gadiem šīs īpašības kļūst vēl izteiktākas. Lauvām gados ir nosliece uz lieko svaru. No apkārtējiem viņi sagaida cieņu, respektu un rēķināšanos ar viņu viedokli. Savās fantāzijās Lauva tic, ka ir piemērs, kuram sekot, tāpēc visu mūžu mērķtiecīgi tiecas pēc sasniegumiem un atzinības.


Jaunavas kļūstot vecākām, pasauli sāk uztvert pesimistiskāk un negatīvāk. Pēc dabas būdamas noskaņotas pret visu diezgan kritiski un sīkumaini, ar gadiem viņas šo īpašību komplektu izkopj līdz pilnībai. Toties fiziski Jaunavas ir labā formā, možas un aktīvas. Interesējas par pasaulē un apkārt notiekošo, mācās un pilnveidojas. Ja uz ielas satiekat elegantu dāmu vai kungu ar gudru skatienu, iespējams, ka viņi ir Jaunavu zīmes pārstāvji.


Svari vienmēr ir rūpējušies ar savu ārējo izskatu, tāpēc līdz pat sirmam vecumam šīs zīmes pārstāvji izskatās labi un uztur sevi labā fiziskā formā. Viņi sporto, apmeklē kosmetoloģisko kabinetu un izmēģina jauninājumus skaistumkopšanā. Dažs labs Svaru zīmes pārstāvis arī 80 gados centīsies radīt iespaidu, ka ir vismaz uz pusi jaunāks.


Skorpions ar gadiem kļūst cēlsirdīgāks un dziļdomīgāks. Pats par sevi viņš ir diezgan augstās domās, uztver sevi kā domātāju un vērtīgu dzīves atziņu paudēju. Kopumā viņš nekļūdās - viņš tiešām zina un saprot daudz. Diemžēl  te parādās cita personības iezīme - pārlieka pašpārliecība, kas nepieļauj apziņu, ka dažreiz viņš var arī kļūdīties.

Reklāma
Reklāma


Līdzīgi kā Auni, arī Strēlnieki par vecumdienām domāt negrib. Ja domas par novecošanu kļūst pārāk uzmācīgas, tad Strēlnieki uzvedas tā, lai izprasītos komplimentus par savu izskatu. Komplimentiem jāizskan tā, lai tie apstiprinātu, ka viņš joprojām izskatās sasodīti jauneklīgs. Parasti šie komplimenti ir pelnīti, jo Strēlnieki ilgstoši var izskatīties jauni un seksīgi, ja rūpējas par savu veselību. 


Mežāzim dzīves ritums plūst pretēji pārējām zīmēm. Piedzimstot, šie cilvēki ir kā mazi gudri vecīši, bet jo vairāk viņi pieaug gados, jo bērnišķīgāki un nebēdnīgāki viņi kļūst. Vecumdienās daļa Mežāžu jau iekrīt teju bērna prātā. 
 

Līdzīgi ir arī Ūdensvīriem - bērnībā nopietni, bet jo vecāki kļūst - jo ekscentriskāki paliek. Viņus maz interesē apkārtējo viedoklis, bet 80 gadu vecumā tas neinteresē nemaz. 


Zivis paniski baidās no novecošanas. Viņām visu laiku liekas, ka vēl tik daudz kas jāpaspēj, jāizdara, jāredz... Viņi sver, mēra un mēģina līdzsvarot savu dzīvi tā, lai tajā beidzot iestātos harmonija. Patiesībā - jo mazāk viņi stresotu par savu dzīvi, jo pilnvērtīgāka tā būtu.