Policija aizturējusi Imantas pedofilu. PAPILDINĀTS

Šodien preses konferencē Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs pastāstīja, ka jau pagājušajā trešdienā Valsts policija (VP) aizturējusi tā saukto Imantas pedofilu, kuram piektdien tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu. 

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

(ZIŅA PAPILDINĀTA PLKST. 14.00)

Apcietinātais jau esot sniedzis liecības, kurās stāsta, ka ir novērojis bērnu laukumus un sekojis citiem upuriem. Policija šobrīd turpina darbu, lai noskaidrotu, vai jaunietis bez iepriekš četriem izdarītajiem uzbrukumiem veicis vēl kādus noziegumus. 

 

Imantas pedofils ir 20 gadus vecs jaunietis, kurš šajā brīdī ir bez darba.  Iepriekš viņš ir nonācis policijas redzeslokā par narkotiku lietošanu un sīkām zādzībām. Lai arī vīrietis pats deklarēts ārpus Rīgas, Imantā dzīvo viņa radinieki, kuri, pēc policijas domām, nav zinājuši par jaunieša noziegumiem. 

 

Kā norādīja Sozinovs, policija ir pārbaudījusi aizturētā vīrieša DNS un tas sakrīt ar iepriekš izņemtajiem paraugiem. Tāpat viņš uzsvēra, ka iepriekš izstrādātais psiholoģiskais portrets un izplatītais fotorobots atbilda Imantas pedofilam.

 

Reklāma
Reklāma

 

LTV raidījumā "Rīta panorāma" iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis izteica gandarījumu, ka šoreiz aizturēts īstais pedofils pateicoties ļoti pamatīgam policijas darbam. 
Viņš pauda pateicību policijas darbiniekiem par paveikto darbu un uzsvēra, ka šis ir "skrupuloza policijas darba rezultāts". 

 

Jau iepriekš ziņojām, ka jaunais vīrietis tiek meklēts par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, un kopumā uz viņš seksuāli izmantojis četras meitenes - visi upuri ir astoņus līdz desmit gadus vecas meitenes. Iepriekšējais noziegums bija izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības. 

Visus trīs noziegumus vieno tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku.