Lauva. To cilvēku raksturojums, kas dzimuši laikā no 23. jūlija līdz 23. augustam

Lauva ir vīriešu pozitīva zīme. To pārvalda Saule. Plutons un retrogradas Marss atrodas eskaltācijā, Urāns un retrogradas Saturns – eksilā, Neptūns un retrogradas Jupiters – fallā.

Lauva, kā jebkura cita zīme, ir daudzveidīga savās izpausmēs.

FOTO: Shutterstock.com

Lauva, kā jebkura cita zīme, ir daudzveidīga savās izpausmēs.

Konstitūcija

Figūra atlētiska, ar laiku kļūst pilnīga. Augšējā ķermeņa daļa vairāk attīstīta kā apakšējā. Plati, stipri pleci, varenas krūtis. Rokas stiprākas nekā kājas. Seja ovāla, augsta piere, izliektas uzacis bieži saaugušas. Zods izteikts, acis izliektas, zilganas, zilpelēkas vai gaišzilas. Mati gaišā kastaņa vai zeltainā krāsā, retāk tumši, bieži sprogaini. Stāja taisna. Gaita enerģiska, kustības ātras. 


Temperaments

Viegli holērisks ar stipri izteiktām pašcieņas jūtām. 


Pozitīvās rakstura īpašības un tikumi

Lepnība, pašpārliecinātība, augstsirdība, laipnība, godprātība, izlēmība, kaislība, drošsirdība, bezbailība, uzticība, godīgums, atklātība, labsirdība, darba mīlestība,  darba spējas, daiļrunība. 


Negatīvās rakstura īpašības

Augstprātība, uzpūtība, nekaunība, despotisms, tirāniska varaskāre, nervozums, nemiers, cietsirdība, nežēlība, nodevība, manierīgums, sevis izrādīšana, tieksme pēc spožuma un greznības. 


Organisma un ķermeņa vājās vietas

Sievietēm kreisā acs, vīriešiem labā acs, muguras augšdaļa, sirds, aorta, sirds asinsvadu sistēma, mugura, mugurkauls, muguras smadzenes, ribas, diafragma, arteriālā asinsrite. 


Slimības

Iepriekš minētie orgāni un ķermeņa daļas, iekaisuma procesi, vēderplēves un pleiras slimības, osteohondroze, iespēja paģībt un sirdsdarbības traucējumi. 


Metāls. Zelts. 


Minerāli. Talismanam – kalnu kristāls. Vispār – dimants, rubīns, hrizoberils, zelta kvarcs, berils, jašma, hiacints, hrizolīts. 
Specifika:
no 24. jūlija līdz 2. augustam dzimušajiem – dzintars;
no 3. augusta līdz 12. augustam – heliotrops, topāzs;
no 13. augusta līdz 23. augustam – rubīns, granāts, heliotrops.


Flora. Anemone, anīss, kumelīte, piparmētra, prīmula, lavanda, dzeltenā lilija, magone, safrāns, rozmarīns, krizantēmas, kartupeļi, baklažāni, kabači, pupiņas, sīpoli, ķiploki, selerijas, kāposti, dilles, zirņi, auzas, gurķi, arahiss, rudzi, kakao, saulespuķes, kvieši, vilkābele, ķirši, ozols, palma. 


Fauna. Lauva, briedis, ērglis, gulbis, gailis, vanags, plēsoņas.

Reklāma
Reklāma


Mikroelementi. Magnija fosfāts, fosfors.


Vitamīni. C, B.


Skaitļi. 1, 4, 9.


Diena. Svētdiena.


Krāsa. Purpursarkans un dzelteni zaļš.


Valstis un reģioni. Francija, Itālija, Sicīlija, Alpi, Bohēmija, Rumānija, Sudāna, Kalifornija. 


Pilsētas. Čikāga, Filadelfija, Bombeja, Damaska, Portsmuta, Bristole, Bādenbādene, Koblenca, Kremona, Roma, Ravenna, Prāga. 


Lauvas, kas dzimuši laikā no 23. jūlija līdz 4. augustam, ir godprātīgi, atsaucīgi, vieš uzticību, kaut arī ir despotisma izpausmes. Prasīgi pret sevi un citiem, nepiedod kļūdas un neveiksmes. Biedrojoties ar apkārtējiem, viņi saprot humoru, ir spējīgi saprātīgi un gudri sakārtot savu dzīvi. Kā likums, ir literāta talants. Profesionālajā dzīvē viņiem ir autoritāte un laba reputācija. No minētajā Lauvām, tie, kas dzimuši 24. un 25. jūlijā, ir visai ieturēti un valda par sevi dažādos apstākļos. 


Lauvas, kas dzimuši no 26. jūlija līdz 3. augustam, ir labsirdīgi, laipni, pieklājīgi, draudzībā uzticīgi.  Tiem nevajag daudz, lai būtu laimīgi. Viņi ir apmierināti ar to, kas ir, un novērtē to, kas viņiem pieder. Viņiem ir apskaužams miers un optimisms. Tiesa, vientulība uz viņiem nedarbojas nāvējoši, jo viņiem nepieciešams tuvinieku un draugu loks. Pret padotajiem izturas stingri, pat bargi, kaut arī paši var strādāt “pa roku galam”. 


Lauvas, kas dzimuši no 4. līdz 13. augustam, ir labsirdīgi, augstsirdīgi, spējīgi just līdzi un būt žēlsirdīgi, neiecietīgi pret citu kļūdām un neveiksmēm. Viņi ir ļoti jūtīgi un iespaidojami, padoti dažādām kaprīzēm, untumiem, iedomībai, histērijai, kas noved pie pašpārliecinātības trūkuma un pašapmāna. Viņi ir “piekasīgi” un tāpēc bieži zaudē draugus, kas savukārt atnes ne mazums ciešanu. Mīlestībā viņi jūt apmierinājumu, kaut arī saviem partneriem Lauvas kalpo kā drošs balsts, īpaši grūtajos dzīves brīžos. Daudziem no viņiem ir organizatora dotības, mākslinieciskās spējas, mīlestība uz filozofiju un humanitārām zinātnēm, no viņiem iznāk labi mākslinieki. 


Lauvām, kas dzimuši no 14. līdz 23. augustam, ir organizatora talants, viņi gūst panākumus un veido spīdošu karjeru, īpaši militārajā dienestā. Viņi ir pašpārliecināti, izlēmīgi, ātri un strādāt spējīgi. Viņiem ir muzikālas un atristiskas dotības. Neesošas ideālistiskas mīlestības meklējumi un lielais izvēlīgums tiem ilgi neļauj nodibināt ģimeni. 

 

SKAIDROJUMI
Apogejs (gr. apogeios tāls no Zemes) – ap Zemi riņķojoša ķermeņa punkts, kas atrodas vistālāk no zemes. Pretējais punkts – Perigejs.
Astēniskais tips – ķermeņa uzbūves tips, kam raksturīgs liels augums, šaurs un garš krūškurvis, vāja muskulatūra.
Ascendents – Zodiaka grāds, kas aizsākas piedzimšanas brīdī. Vispārīgā nozīmē horizonta plaknes un ekliptiskas plaknes krustpunkts. 
Descendents – tieši pretējs Ascendentam. 
Eksils – (lat. Exilium, trimda), planētas atrašanās eksilā, t.i. Trimdā vai izraidījumā. Tā ir sliktākā vieta planētai horoskopā. 
Falls – otra sliktākā planētu atrašanās vieta horoskopā.
Ekliptiska – (gr. Ekleiktipke, aptumsums) debesu sfēras lielākais riņķis, pa kuru saule gada laikā veic pilnu redzamo apriņķojumu.
Kardinālās zīmes – (lat. Cardinalis, galvenais), svarīgākais, tāds, kas skar būtību, būtisks. Kardinālās zīmes sastāv no šādām zodiaka zīmēm: Auns, Svari, Vēzis, Mēžāzis.
Konstelācija – stāvoklis, pozīcija. Planētas atrašanās kādā no Zodiaka zīmēm.
Metabolās zīmes – mainīgās zīmes, tās ir Jaunava, Dvīņi, Strēlnieks un Zivs.
Retrogradā planēta, retrogradas planēta – tas nozīmē atpakaļ virzībā. 

 

Avots: S. Vronskis "Astroloģija". R.: Alvīne un Alberts