Sācies festivālu laiks. Sargā savas mantas no garnadžiem!

Sākoties aktīvai vasaras festivālu un dažādu kultūras pasākumu sezonai, Valsts policija aicina to apmeklētājus un iedzīvotājus rūpēties par personisko drošību un ievērot sabiedrisko kārtību, kā arī būt saprotošiem pret dažādiem satiksmes ierobežojumiem un apgrūtinājumiem.

Publiskos pasākumos īpaši jāpiesargās no kabatzagļiem – tie viegli saplūst ar pūli un darbojas tik veikli, ka par pastrādātu zādzību var nojaust vien pēc vairākām stundām.

FOTO: Shutterstock.com

Publiskos pasākumos īpaši jāpiesargās no kabatzagļiem – tie viegli saplūst ar pūli un darbojas tik veikli, ka par pastrādātu zādzību var nojaust vien pēc vairākām stundām.


Vasaras pasākumus apmeklē liels iedzīvotāju un viesu skaits, tādēļ policija aicina transportlīdzekļu vadītājus laicīgi plānot savu maršrutu un būt saprotošiem, jo ir iespējami gan satiksmes ierobežojumi, gan sastrēgumi pasākumu norises vietu tuvumā. Lai nokļūšana uz pasākumiem noritētu bez starpgadījumiem, aicinām visus ceļu satiksmes dalībniekus pārvietoties atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem.


Publiskos pasākumos, kuros pulcējas liels skaits cilvēku, ir ļoti viegli no redzesloka pazaudēt līdzcilvēkus, īpaši mazus bērnus. Tādēļ vecākiem, kuri plāno ierasties kopā ar savām atvasēm, jābūt modriem un jāuzmana sava bērna gaitas. Ja bērns ir pazudis, nekavējoties jāvēršas pēc palīdzības pie policijas darbiniekiem vai pasākuma organizatoriem. Vēlams iepriekš pārrunāt ar bērnu, kā tādās situācijās rīkoties.

Publiskos pasākumos, kuros pulcējas liels skaits cilvēku, ir ļoti viegli no redzesloka pazaudēt līdzcilvēkus, īpaši mazus bērnus.


Šādos pasākumos īpaši jāpiesargās no kabatzagļiem – tie viegli saplūst ar pūli un darbojas tik veikli, ka par pastrādātu zādzību var nojaust vien pēc vairākām stundām. Tādēļ policija aicina neatstāt savas mantas bez uzraudzības, īpaši pievēršot uzmanību tam, lai soma, kurā atrodas maks, atslēgas vai kādi svarīgi dokumenti, vienmēr ir aiztaisīta un atrodas tuvumā. Atgādinām, ka nevajadzētu makā ņemt līdzi lielu naudas summu vai uz lapiņas pierakstītu bankas kartes PIN kodu. Tāpat policija aicina nedemonstrēt svešiniekiem sev piederošās lietas. 

Reklāma
Reklāma


Rūpējoties par savām mantām, jāatceras, ka telts negarantē to drošību. Ja pasākuma organizatori nodrošina mantu glabātuves, aicinām tās izmantot. Taču, ja tādas pasākuma norises vietā nav – nepieciešams vienoties, kurš prombūtnes laikā tās pieskatīs.


Gadījumā, ja pasākuma apmeklētājs saskaras ar kabatzagli vai nepieciešama tūlītēja policijas palīdzība, nekavējoties jāzvana uz tālruņa numuru 110.