Vēzis. To cilvēku raksturojums, kas dzimuši laikā no 22. jūnija līdz 22. jūlijam

Vēzis ir sieviešu dzimtas zīme, ūdens, negatīva, tā dominante ir Mēness. No visām četrām kardinālā krusta zodiaka zīmēm Vēzis skaitās pats vājākais. 

Vēzis, kā jebkura cita zīme, ir daudzveidīga savās izpausmēs.

FOTO: Shutterstock.com

Vēzis, kā jebkura cita zīme, ir daudzveidīga savās izpausmēs.


Konstitūcija

Bez kosmisko faktoru blakusiedarbības, viņa pikantais tips ir ar vāji izteiktu muskulatūru, vidēja auguma, pilnīgu figūru. Ķermeņa augšējā daļa vairāk attīstīta nekā apakšējā. Atkarībā no piedzimšanas brīža Mēness fāzes pilnīga vai apaļīga seja. Kā likums, nelielas uzacis – biezas. Zobi nepareizi izvietoti. Balss vārga, maiga. Ādai balta krāsa, bieži dubultzods. Krūškurvis liels, krūtis platas, tāpat arī piere. Gaita samērā sievišķīga, bieži fifīga, šūpojoša. 


Temperaments

Melanholisks, ar gadiem veidojas tendence kļūt melanholiskam. 


Pozitīvās rakstura īpašības

Lēnīgums un maigums, nedrošums un biklums, atturīgums. Redzamas saimnieciskuma iezīmes ar izteiktu taupīgumu. Bagāta fantāzija un dzīva, spilgta iztēle. Pasīva rīcība. To labo iespaidu uzņēmīgums, kas nāk no ārpuses, no malas. Dzīves mērķi sasniedz, pateicoties iedzimtiem talantiem un spējām vai arī neatlaidībai un uzņēmībai, izturībai un pacietībai. Labs palīgs viņiem ir pašpārliecinātība un pašpaļāvība. Viņiem ir tieksme pieķerties citiem, īpaši – stiprām personībām. Viņiem ir laba atmiņa un attīstītas reflektoriskās spējas. Pirmajā dzīves posmā stipra tieksme uz pārmaiņām, braucieniem, ceļojumiem.


Negatīvās rakstura iezīmes

Periodiski uznākošais smagums un slinkums, bezprincipialitāte un bezdarbība, kurnēšana un nevērīgums, drūmums un pasivitāte. Nereti pastiprinātās sensorās spējas lieki apgrūtina cilvēku. 


Organisma un ķermeņa vājās vietas

Kuņģis un barības vada orgāni, krūšu lejas daļa un pleira, gļotāda, aknas, žultspūslis, mēle, piena dziedzeri un pupi. Aizkuņģa dziedzeris. Limfātiskā sistēma. 


Slimības

Iepriekš minētie orgāni un ķermeņa daļas. Drudzis, apopleksija, epilepsija.


Metāls. Sudrabs.


Minerāli. Talismanam smaragds, vispār pērles, mēness akmens, selenīts, opāls.
Specifika: 
no 22.jūnija līdz 1. jūlijam dzimušajiem kalnu kristāls;
no 2. līdz 12. jūlijam – heliotops;
no 13. līdz 22.jūlijam – ametists.


Flora. Visi ūdens augi. Ķirbji, gurķi, arbūzi, melones, salāti, meža rieksti, baltā lilija, niedre.


Fauna. Suns, kaķis, zaķis, gulbis, ibiss, lakstīgala, pūce, gliemezis, vēzis, zivis, cūkas un rāpuļi.

Reklāma
Reklāma


Diena. Pirmdiena.


Skaitlis. 5.


Krāsa. Spilgti zaļa un violeta.


Valstis. Holande, Skotija, Ziemeļu un Rietumāfrika, Mauritānija, Austrumu un Dienvidāzija.
Pilsētas. Amsterdama, Stokholma, Ženēva, Berne, Konstantinapole, Lībeka, Venēcija, Trīra, Mančestera, Jorka, Diseldorfa, Ņujorka.

 

Tiem, kas dzimuši no 22. līdz 30. jūnijam, ir visai simpātiska, pievilcīga un apburoša daba. Tie ir ļoti stipras personības, neatkarīgas savos spriedumos un lēmumos, mīloši ģimenes dzīvi, un ar lielu sirsnību izturas kā pret cilvēkiem, tā dzīvniekiem. Izglītoti un gudri, inteliģenti un apdāvināti, ar humora izjūtu, viņi tajā pašā laikā bieži slimo ar slinkuma slimību”. 


24. jūnijā dzimušajiem ir bagāta fantāzija un dzīva, spilgta iztēle. Viņi ir kautrīgi un labsirdīgi, darbā – godprātīgi, mīlestībā – kārtīgi. Neraugoties uz ārējo trauslumu vai izsmalcinātību, viņi ir spējīgi padarīt gigantisku darbu. Viņu strādātgribu un un strādāt prasmi atzīs un novērtēs sabiedrība.


Vēži, kas dzimuši no 25. līdz 30. jūnijam, ir pilni burvības un pievilcības. Viņiem ir pilnvērtīgs, kustīgs dzīvesveids, viņu intereses vērstas zinātnes sfērās un zinātniski pētnieciskajā darbā, tiesa, no mazām dienām viņiem patīk flirts un avantūristiskas mīlas dēkas. Un no tām viņi neatsakās līdz pat  laulību dienai, kamēr neatrod pilnīgu apmierinājumu laulības un intīmajā dzīvē. 


Tie, kas dzimuši no 1. līdz 12. jūlijam, visbiežāk ir uzbudināti, nepacietīgi un ne visai apvaldīti, tos ir viegli satraukt, bet viņiem ir mīlestība un nosliece uz visu skaisto un grezno, mākslas pasaule, spējas nodarboties ar zinātni, īpaši eksakto, un tāpat arī zinātniski pētniecisko darbu un zinātniskiem meklējumiem/. Viņiem gandrīz vienmēr rodas labvēlīgi apstākļi, lai iegūtu kā garīgas, tā materiālas vērtības un labumus. 


Dzimušajiem no 5. līdz 14. jūlijam piemīt vīrišķīgi skarbs un nelokāms skaistums, tāpēc elegance un zināma oriģinalitāte. Sabiedrībā viņi ir slaveni ar savām neatdarināmi labajām īpašībām un savaldīgumu. Tiesa, kopīgai laulību dzīvei viņu raksturs bieži šķiet pārāk smags, tāpat arī tiekoties ar apkārtējo pasauli. Šie cilvēki ir gan spējīgi, gan darbu mīloši, bet dažkārt tomēr traucē lielā patmīlība un stūrgalvība. Mīlestībā un intīmajā jomā viņus grūti apmierināt. Viņi var nodzīvot ilgu dzīvi, bet nereti viņiem jācieš no kādas hroniskas kaites. Tiem, kas dzimuši no 1. līdz 4. jūlijam, ir labs raksturs un tikumi, līdzīgs tiem, kas dzimuši no 25. jūnija.


No 13. līdz 22. jūlijam dzimušie visu savu dzīvi pakļauti dažādām pārmaiņām un pārgrozīšanām, lūzumiem un pārkārtošanām. Viņu liktenī vienmēr vērojami centieni un ekspansivitāte, pārsteidzīgums un neapdomība, tāli izbraukumi un ceļojumi. Iespējams, savas mīkstās dabas dēļ, viņi bieži ir pakļauti muļķībām, nejēdzīgām izdarībām, pašapmānam, un apmaldās “trijās priedēs”.  No otras puses viņi vienmēr ir ieturēti un neatvairāmi mierīgi, prasīgi kā pret sevi, tā citiem, necieš trūkumu, kļūdas, maldīšanos. Profesionālajā jomā, dienestā un darbā viņi vienmēr iegūst cieņu un uzticēšanos, godu un lielu autoritāti. Daba viņiem ir cēla un atsaucīga, bet dažkārt – despotiska. Biedrojoties ar citiem cilvēkiem, vienmēr ciena humora izjūtu. Dzīvē priekšroku dod gudrai un pakāpeniskai plānošanai, kā likums, gandrīz nekad nepaļaujas acumirklīgam vājumam. 

 

SKAIDROJUMI
Apogejs (gr. apogeios tāls no Zemes) – ap Zemi riņķojoša ķermeņa punkts, kas atrodas vistālāk no zemes. Pretējais punkts – Perigejs.
Astēniskais tips – ķermeņa uzbūves tips, kam raksturīgs liels augums, šaurs un garš krūškurvis, vāja muskulatūra.
Ascendents – Zodiaka grāds, kas aizsākas piedzimšanas brīdī. Vispārīgā nozīmē horizonta plaknes un ekliptiskas plaknes krustpunkts. 
Descendents – tieši pretējs Ascendentam. 
Eksils – (lat. Exilium, trimda), planētas atrašanās eksilā, t.i. Trimdā vai izraidījumā. Tā ir sliktākā vieta planētai horoskopā. 
Falls – otra sliktākā planētu atrašanās vieta horoskopā.
Ekliptiska – (gr. Ekleiktipke, aptumsums) debesu sfēras lielākais riņķis, pa kuru saule gada laikā veic pilnu redzamo apriņķojumu.
Kardinālās zīmes – (lat. Cardinalis, galvenais), svarīgākais, tāds, kas skar būtību, būtisks. Kardinālās zīmes sastāv no šādām zodiaka zīmēm: Auns, Svari, Vēzis, Mēžāzis.
Konstelācija – stāvoklis, pozīcija. Planētas atrašanās kādā no Zodiaka zīmēm.
Metabolās zīmes – mainīgās zīmes, tās ir Jaunava, Dvīņi, Strēlnieks un Zivs.
Retrogradā planēta, retrogradas planēta – tas nozīmē atpakaļ virzībā. 

 

Avots: S. Vronskis "Astroloģija". R.: Alvīne un Alberts