Zināšanai vecākiem! Bērniem līdz 18 gadu vecumam daļēji kompensē antibiotikas atsevišķu saslimšanu ārstēšanai

Sākot no jūlija valsts palielinājusi kompensācijas par atsevišķiem medikamentiem pirmskrīzes laika līmenī. Tas gan attieksies tikai uz konkrētām diagnožu grupām.

Arī lielāki bērni var saņemt bezmaksas zāles

FOTO: Shutterstock.com

Arī lielāki bērni var saņemt bezmaksas zāles

Līdz ar veselības aprūpes budžeta apcirpšanu krīzes laikā virknei diagnožu tika samazināts valsts kompensācijas apmērs zālēm. Tāpēc pacientiem bija jāmaksā vairāk. Iepriekš pirmskrīzes cenu līmeni izdevās atjaunot tikai zālēm pret asinsrites slimībām un vīrushepatītiem, taču tagad ir jaunumi.

 

"Šo trīs slimību pacientiem zāļu kompensācijas apjoms no 50% palielināts uz 75%, kas nozīmē, ka līdzmaksājums par medikamentiem samazināsies. Tāpat no 1.jūlija palielināts zāļu kompensācijas apjoms bērniem ar noteiktām diagnožu grupām, kuriem nepieciešamas antibiotikas ārstēšanai," teica VM pārstāvis.
 

Pēc viņa teiktā, tas attieksies uz bērniem, kuriem ir, piemēram, konjunktivīts, vidusauss iekaisums, dažādas pneimonijas un citas akūtas saslimšanas. "Līdz šim zāļu kompensācija tika nodrošināta bērniem līdz trīs gadu vecumam, bet no 1.jūlija tas tiks attiecināts uz visu bērnības periodu, tātad uz vecumu līdz 18 gadiem," tā Šneiders.

Reklāma
Reklāma

 

Šneiders stāsta, ka VM tuvākajā laikā aicinās valdību lemt par kompensācijas apmēra palielināšanu līdz 90%. Tāpat arī ministrija vēlas valsts apmaksātajā sistēmā iekļaut jaunākās paaudzes zāles C hepatīta ārstēšanai.