Veido atbalsta grupu vecākiem, kas bērnus audzina vieni. Var pieteikties!

 

No 11. jūlija Rīgā notiks piecu bezmaksas nodarbību cikls ”Mēs esam ģimene”. Tā būs atbalsta grupa vecākiem, kuri bērnus audzina vieni vai arī dzīvo šķirti ar otru bērna vecāku.

35% bērnu Latvijā aug ģimenēs, kurās ir viens vecāks vai vecāki nedzīvo kopā, liecina Centrālās Statistikas pārvaldes dati.

FOTO: Shutterstock.com

35% bērnu Latvijā aug ģimenēs, kurās ir viens vecāks vai vecāki nedzīvo kopā, liecina Centrālās Statistikas pārvaldes dati.

Bērna audzināšana ir gan prieks, gan  izaicinājums ikvienai ģimenei. Taču audzinot bērniņu bez partnera atbalsta vai arī  tikai ar nelielu atbalstu, rūpju un atbildības uz vecāka pleciem ir vēl vairāk. Viena vecāka ģimenes ienākumi parasti ir zemāki, vecāki izjūt lielāku stresu, nogurumu, nereti jūtas vientuļi. Tāpēc ir grūtāk būt emocionāli pieejamiem un konsekventiem bērna audzināšanā. Lielākā daļa vecāku ar pienākumiem gan tiek galā, bet ne vienmēr jūtas pārliecināti par sevi un bērna nākotni,” stāsta projekta vadītāja, psiholoģe Kristīne Dūdiņa.
 

Vienīgie vecākiem nebūt nav jābūt vieniem – viņu ģimene var būt plašāka, ir radinieki, draugi, nereti arī otrs vecāks iesaistās vai ir iesaistāms bērna audzināšanā.
 

Nodarbībās vecākiem būs iespēja dalīties pieredzē un ar speciālistu atbalstu rastu resursus, kā pozitīvi un līdzsvaroti parūpēties par savām un bērna vajadzībām un mazināt riskus bērna attīstībai, kas var būt viena vecāka ģimenē. Atbalsta grupas notiks Rīgā, Kalnciema ielā 9a katru otro sestdienu no plkst.10 līdz 16, sākot no 11. jūlija.

Piedalīties aicināts ikviens no vecākiem, kas bērnus audzina šķirti no otra vecāka, neatkarīgi no tā, cik bieži viņi tiekas ar bērnu.
 

Reklāma
Reklāma

Nodarbībās varēs uzzināt:

  • Kā saprast un atbalstīt savu bērnu? (psiholoģe Kristīne Dūdiņa, 11.07., 25.07.)
  • Kā parūpēties par sevi, savu pašsajūtu? (psiholoģe Ilze Damberga, 25.07., 8.08.)
  • Kā risināt konfliktus un veidot drošas un cieņpilnas partnerattiecības turpmāk? (mediatore, ģimenes terapeite Lelde Kāpiņa, 22.08., 5.09.)
  • Kā veidot karjeru un rast finansiālu drošību? (karjeras konsultante Agnese Megne, 5.09., 19.09.)


Dalība atbalsta grupā ir bez maksas, taču noteikti jāpiesakās, aizpildot anketu šeit.  Bērnus uz nodarbībām varēs ņemt līdzi, jo vienlaikus notiks arī darbnīcas bērniem.