Pašpalīdzības grupa cilvēkiem ar depresiju. Tikšanās katru svētdienu

Garīgās veselības atbalsta biedrība "Saules zīmes" (www.sauleszimes.lv) aicina cilvēkus ar depresiju pievienoties pašpalīdzības atbalsta grupai. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Tikšanās Rīgā, Elizabetes ielā 31 (3. stāvā), plkst. 11.00 (aptuveni trīs stundas). Grupa notiek regulāri katru svētdienu.


Tiekamies draudzīgā, nelielā līdz 10 cilvēku grupā. Gaidīsim gan sievietes, gan vīriešus, jebkura vecuma!


Ko var dot atbalsta grupa:

  • Satikt cilvēkus ar līdzīgām problēmām;
  • Atklāti runāt un dalīties par savu pieredzi un uzzināt citu cilvēku pieredzi;
  • Uzzināt ko jaunu par depresiju, palīdzības iespējām;
  • Saņemt morālu atbalstu un iedrošinājumu;
  • Rast spēku un cerību mainīt esošo situāciju;
  • Kopīga brīvā laika pavadīšana, ik pa laikam tiek organizēti dažādi pasākumi, ekskursijas.

 

Grupu vada: biedrības “Saules zīmes” vadītāja Kristīne Leja un topošā psihoterapeite Ulrika Plotniece.


Ieeja par ziedojumiem.


Lūdzu iepriekš obligāti pieteikties: e-pasts: sauleszimes.lv@gmail.com vai tel.: 26123019.


Garīgās veselības atbalsta biedrība “Saules zīmes” (www.sauleszimes.lv) izveidota 2013. gadā, lai palīdzētu un atbalstītu cilvēkus ar garīgās veselības problēmām. Biedrībā apvienojušies cilvēki ar depresiju, t.s. veģetatīvo distoniju, miega un ēšanas traucējumiem, šizofrēniju. 2014. gadā biedrībai  piešķīra arī sabiedriskā labuma organizācijas statusu. Biedrību izveidoja un vada Kristīne Leja. Kristīne personiski saskārusies ar depresiju.

Reklāma
Reklāma

Pirms neilga laika portāls rutks.lv arī publicēja Kristīnes stāstu:

http://www.delfi.lv/rutks/pieredze/depresijas-posts-katru-dienu-gribejas-raudat-bet-mani-tupeja-tads-kamols-ka-nenoriteja-ne-asara.d?id=45330144 


Pēc statistikas datiem Latvijā ik gadu ar depresiju sirgst 115 000 cilvēku.

Depresija ir nopietna un garīgi mokoša saslimšana. Cilvēki, kuriem ir depresija, kļūst apātiski, rodās pesimisms, pavājinās koncentrēšanās spēja, parādās miega, ēstgribas traucējumi. Depresija ietekmē cilvēka spēju veikt savus ikdienas pienākumus, samazinās darbspēja, tāpēc smagos gadījumos cilvēks nespēj vairs strādāt. Cilvēkiem, kuriem ir depresija, bieži ir pašnāvības domas un smagākos gadījumos pašnāvība arī tiek realizēta. Latvijā joprojām ir viens no augstākajiem pašnāvību rādītājiem Eiropā. 

 

Pašpalīdzības grupas ir viens no palīdzības veidiem cilvēkiem ar depresiju. Ārzemēs šādas atbalsta grupas ir ļoti izplatītas. Piemēram, Lielbritānijā ir organizācija, kura apvieno veselu tīklu šādu grupu http://www.depressionalliance.org/ Pašpalīdzības grupas parasti vada brīvprātīgie ar personisko pieredzi depresijā.