Bez pārsteigumiem: Jāņos gaidāms lietains laiks

Tuvākajās dienās laika apstākļus Latvijā noteiks zema spiediena ieplaka ar centru virs Baltijas jūras centrālās daļas, tādēļ debesis skaidrosies vien brīžiem un daudzviet pa laikam līs. Lielāks nokrišņu daudzums gaidāms tieši valsts austrumu daļā, savukārt valsts rietumos mākoņu un nokrišņu būs mazāk un nakts laikā veidosies arī migla, ziņo Lativjas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Šobrīd prognozes liecina, ka Līgo un Jāņu dienā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, tādēļ saglabāsies mākoņains laiks un teritorijas lielākajā daļā līs.

FOTO: Shutterstock.com

Šobrīd prognozes liecina, ka Līgo un Jāņu dienā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, tādēļ saglabāsies mākoņains laiks un teritorijas lielākajā daļā līs.

 

Sākot ar pirmdienu, Latvijai no Baltkrievijas pietuvosies ciklons ar plašu nokrišņu zonu, kas gan pirmdienas dienā, gan arī naktī uz 23. jūniju Latvijas austrumos atnesīs ilgstošu lietu. Gaisa temperatūra tuvākajās naktīs pazemināsies līdz +7...+13 grādiem, bet dienās tā sasniegs +15...+22 grādu atzīmi.

 

Šobrīd prognozes liecina, ka Līgo un Jāņu dienā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, tādēļ saglabāsies mākoņains laiks un teritorijas lielākajā daļā līs - Līgo dienā ar aizejošo ciklonu dienas pirmajā pusē vēl austrumos gaidāmi nokrišņi, bet jau vakarā un Jāņu nakts sākumā jauna nokrišņu zona sasniegs Latvijas dienvidrietumu rajonus. Tā sāks šķērsot valsts teritoriju no dienvidiem, dienas laikā daudzviet pa laikam atnesot lietu, dienvidrietumu rajonos pat stipru. Gaisa temperatūras līdzīgi kā pirmssvētku dienās nakts stundās saglabāsies +9...+14 grādu robežās, savukārt dienas laikā tā paaugstināsies līdz +15...+20 grādiem. Jāatzīmē, ka, debesīm skaidrojoties, austrumu rajonos termometra stabiņš var pakāpties par pāris grādiem augstāk.

Reklāma
Reklāma

 

Arī pēcsvētku dienās - ceturtdien un piektdien, daudzviet saglabāsies lietains laiks un vietām pat iespējams pērkona negaiss. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, un gaisa temperatūras režīms, salīdzinājumā ar svētku dienām, būtiski nemainīsies.