Bērnu slimnīcas "Vecāku mājā" būs pieejams bezmaksas WiFi internets

Atzīmējot „Vecāku mājas” piecu gadu jubileju un Starptautisko ģimenes dienu, Lattelecom atklāj bezmaksas WiFi zonu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas „Vecāku mājā”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Interneta pieejamību īpaši novērtē vecāki, kas, atrodoties ārstniecības iestādē, var turpināt strādāt vai sazināties ar mājiniekiem. Ja slimnīcā kopā ar bērnu jāpavada ilgāks laiks, kā visbūtiskākā tiek atzīta ērta guļvieta (80%), iespēja iegādāties pārtiku (70%) un bezmaksas WiFi internets (65%). Interesanti, ka interneta pieejamību vairāk novērtē krievu un citu tautību pārstāvji - 67%, salīdzinot latvieši – 54%.
 

 

„Esam pārliecināti, ka vecākiem slimnīcā galvenokārt jādomā par bērna atveseļošanos, atstājot tādu sadzīvisku jautājumu kā interneta pieejamība otrajā plānā. Pieredze rāda, ka lietotāji novērtē bezmaksas WiFi sniegtās priekšrocības, piemēram, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, kur WiFi ierīkojām pirms nepilna gada, vidējais unikālo pieslēgšanos skaits pēdējo trīs mēnešu laikā sasniedzis teju trīs tūkstošus. Tāpēc priecājamies, ka līdz ar WiFi zonas atklāšanu „Vecāku mājas” nepieciešamo lietu sarakstā ir par vienu vajadzību mazāk,” komentē Lattelecom galvenais Tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks.
 

„Lattelecom darbinieki jau iepriekš ir atbalstījuši Bērnu slimnīcu, ziedojot gan Hematoonkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai, gan bērniem, kuriem nepieciešama medicīniskā palīdzība ārpus Latvijas. Mēs esam ļoti priecīgi par Lattelecom dāvanu „Vecāku mājas” 5 gadu jubilejā, jo zinām, cik ļoti internets ir nepieciešams mazo pacientu vecākiem. Nereti uzturēšanās slimnīcā vecākam kopā ar bērnu mēdz būt ilgstoša, un šajos gadījumos internets ir ļoti labs veids, kā uzturēt ģimenes un darba attiecības attālināti. WiFi zonas atklāšana ir ļoti gaidīts notikums, un, vasarai tuvojoties, vecākiem pirmo reizi būs iespēja internetu lietot arī ārpus mājas, īpaši ierīkotā vasaras terasē,” stāsta Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja.
 

„Papildus ierīkotajam internetam, tagad viesistabā būs pieejama arī televīzija. Lai arī vecākiem ir maz laika domāt par izklaidi, tehnoloģiju pieejamība palīdz gaidīšanas laiku aizpildīt kvalitatīvi, proti kaut nedaudz novērst domas un mazināt satraukuma sajūtu,” papildina Ilze Jozēna, „Vecāku mājas” vadītāja.
 

Reklāma
Reklāma

 

Kā pieslēgties bezmaksas WiFi visā Latvijā?
WiFi punktu saraksts pieejams www.WiFi.lv un www.1188.lv. Punktos nodrošinātais interneta ātrums ļauj lejupielādēt attēlus, filmas un citus failus bez ierobežojumiem. Lai lietotu Lattelecom bezmaksas WiFi internetu publisko piekļuvi, lietotājam viedierīcē jāizvēlas Lattelecom-free tīkls un jāatver interneta pārlūka programma.

 

 

Pēc mirkļa tajā atvērsies WiFi mājaslapa ar iespēju pusstundu lietot internetu bez ierobežojumiem, pirms tam noskatoties īsu 15 sekunžu informatīvo ziņojumu. Lai atjaunotu interneta piekļuvi pēc 30 minūtēm, jāatkārto iepriekš minētās darbības. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā ikviens aicināts vērsties Lattelecom Klientu apkalpošanas dienestā, sazinoties pa tālruni 177.