Varēs atgūt daļu naudas, kas samaksāta par bērnu interešu izglītību

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, nosakot, ka attaisnotajos izdevumos turpmāk iekļaus arī izdevumus par interešu izglītības programmu apgūšanu bērniem.

FOTO: Shutterstock.com

 

Līdz ar to bērnu vecāki no nākamā gada 1.janvāra varēs atgūt iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļu no summām, kas samaksātas, piemēram, par mūzikas, deju vai sporta nodarbībām.
 

Grozījumi arī paredz no nākamā gada ar ienākuma nodokli neaplikt personu dāvinājumus vai ziedojumus partijām vai partiju apvienībām. Šīs summas noteiks kā attaisnotos izdevumus, kas kopā nedrīkstēs pārsniegt 20% no maksātāja apliekamā ienākuma lieluma, informē Saeimas Preses dienests.
 

Šādas izmaiņas likumā rosinātas, ņemot vērā Valsts prezidenta likumdošanas iniciatīvu politisko partiju sistēmas pilnveidošanai. Ar labvēlīgāku nodokļu mehānismu mazu summu ziedotājiem plānots veicināt saikni starp sabiedrību un politiskajām partijām, teikts likumprojekta anotācijā.

Tāpat likumu plānots papildināt ar regulējumu, lai novērstu iespēju darba tiesiskās attiecības aizstāt ar mikrouzņēmumu nodokļa maksāšanas režīmu, tādējādi izvairoties nodokļus maksāt vispārējā režīmā un samazinot par darbiniekiem budžetā maksājamo nodokļu apmēru.

 

Reklāma
Reklāma