Dienas laikā ķirurga Jāņa Rozentāla dzīvības glābšanai saziedoti 105,5 tūkstoši eiro

Kopš vakardienas, 2.aprīļa, kad Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca vērsās pie sabiedrības ar lūgumu palīdzēt glābt asisnvadu ķirurga Jāņa Rozentāla dzīvību, kuram pēc smagas saslimšanas ir nepieciešama aknu transplantācija, ar visas sabiedrības atbalstu ir saziedota sākotnēji nepieciešāmā summa, kopējais ziedojumu apmērs ir sasniedzis 105,5 tūkstošus eiro.

Atikušo naudu novirzīs medikamentu iegādei

FOTO: Shutterstock.com

Atikušo naudu novirzīs medikamentu iegādei

Tā kā priekšā vēl ir finansiāli dārgs pēcoperācijas periods un terapijas izmaksas var sasniegt pat vairākus desmitus tūkstošus eiro, bet dārgie medikamenti būs jālieto visu atlikušo mūži, saziedotie līdzekļi pilnībā tiks novirzīti dr. Rozentāla ārstēšanas procesam. 

 

Jānis Rozentāls un viņa ģimene ir pateicīgi visiem ziedotājiem un saka paldies arī visiem tiem, kuri sūtīja laba vēlējumus. Arī Rīgas Austrumu slimnīca saka lielu paldies ikvienam, ar kura palīdzību nedaudz vairāk kā 24h laikā izdevās savāk sākotnēji nepieciešamo naudas summu. 

 

Kā ziņots, vienam no Latvijas vadošajiem asinsvadu ķirurgiem Jānim Rozentālam ir noteikta diagnoze - akūta aknu mazspēja, ko izraisījušas blaknes pēc nesteroīdo pretiekaisuma līdzekļu lietošanas, radot smagus aknu funkciju traucējumus. Latvijā pieejamā terapija ir izsmelta un vienīgā iespēja glābt ārsta dzīvību ir aknu transplantācija, ko ir piekritusi veikt Tartu universitātes slimnīca Igaunijā. Vakar vēlu pēcpusdienā dr. Rozentāls tika pārvests uz Tartu universitātes slimnīcu.

 

Reklāma
Reklāma

Jānis Rozentāls ir beidzis Rīgas Medicīnas Institūtu 1983.gadā, viņš ir sertificēts asinsvadu ķirurgs, kura pamata darbavieta jau 11 gadus ir Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra Gaiļezers Asinsvadu ķirurģijas nodaļa un Nieru slimību un nieru aizstājterapijas klīnika, viņš regulāri devās arī pie pacientiem Vidzemes slimnīcā un strādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, operējot pacientus visā Latvijā. J. Rozentāls ir Latvijas Asinsvadu ķirurgu biedrības, kā arī Latvijas Flebologu biedrības biedrs.