Daktera Jāņa Rozentāla dzīvības glābšanai saziedoti jau 58,2 tūkstoši eiro


Kopš vakardienas, 2.aprīļa, kad Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca vērsās pie sabiedrības ar lūgumu palīdzēt glābt asisnvadu ķirurga Jāņa Rozentāla dzīvību, kuram pēc smagas saslimšanas ir nepieciešama aknu transplantācija, saziedoti ir 58,2 tūkstoši eiro. Rīgas Austrumu slimnīca saka lielu paldies ikvienam ziedotājam. Atsaukušās ir gan privātpersonas, gan uzņēmumi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Saskaņā ar Tartu universitātes slimnīcas sniegto informāciju, kas ir piekritusi veikt aknu transplantāciju, šādas operācijas kopējās izmaksas ir no 75 000 līdz 100 000 euro.


Vakar vēlu pēcpusdienā dr. Rozentāls tika pārvests uz Tartu universitātes slimnīcu. Precīzāka informācija par Igaunijas speciālistu tālāko plānoto rīcību pašlaik vēl nav pieejama.


Kā ziņots, vienam no Latvijas vadošajiem asinsvadu ķirurgiem Jānim Rozentālam ir noteikta diagnoze - akūta aknu mazspēja, ko izraisījušas blaknes pēc nesteroīdo pretiekaisuma līdzekļu lietošanas, radot smagus aknu funkciju traucējumus. Latvijā pieejamā terapija ir izsmelta un vienīgā iespēja glābt ārsta dzīvību ir aknu transplantācija, ko ir piekritusi veikt Tartu universitātes slimnīca Igaunijā. Diemžēl mūsu valstī šādas operācijas netiek apmaksātas. Par šo situāciju ir informēts arī veselības ministrs Guntis Belēvičs, kurš ir izteicis gatavību ziedot ārsta dzīvības glābšanai.

 

Joprojām aicinām visus, kuriem ir iespēja, ziedot dr. Jāņa Rozentāla aknu transplantācijas operācijai. Ziedojumu vākšana tiek organizēta sadarbībā ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fondu, un pārskaitījumus ar norādi „Jānim Rozentālam” lūgums veikt, izmantojot norādītos rekvizītus.

Reklāma
Reklāma

 

Rekvizīti:
RAKUS Atbalsta Fonds
Hipokrāta iela 2, Rīga, LV-1038
Reģistrācijas nr: 50008147021
Banka: Swedbank SWIFT HABALV22
Konta Nr. (IBAN): LV63HABA0551026638866

 

Jānis Rozentāls ir beidzis Rīgas Medicīnas Institūtu 1983.gadā, viņš ir sertificēts asinsvadu ķirurgs, kura pamata darbavieta jau 11 gadus ir Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra Gaiļezers Asinsvadu ķirurģijas nodaļa un Nieru slimību un nieru aizstājterapijas klīnika, viņš regulāri devās arī pie pacientiem Vidzemes slimnīcā un strādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, operējot pacientus visā Latvijā. J. Rozentāls ir Latvijas Asinsvadu ķirurgu biedrības, kā arī Latvijas Flebologu biedrības biedrs.