Izdevies aizturēt vīrieti, kurš februārī autobusā uzmācās mazgadīgai meitenei

Rīgā, Ozolciema ielā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki aizturēja vīrieti, kurš 12. februārī maršruta autobusā Imantā uzmācās desmit gadus vecai meitenei. Aizturētais ir dzimis 1970. gadā, iepriekš tiesāts par noziegumiem saistībā ar narkotiskajām vielām. Policijai pašlaik nav pamata uzskatīt, ka aizturētais vīrietis ir tā saucamais “Imantas pedofils”, taču viņa iespējamā saistība ar citiem dzimumnoziegumiem vēl tiek pārbaudīta.

Turpinot izmeklēšanu un veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, policistiem izdevās nonākt uz pēdām kādam 1970. gadā dzimušam vīrietim.

FOTO: Shutterstock.com

Turpinot izmeklēšanu un veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, policistiem izdevās nonākt uz pēdām kādam 1970. gadā dzimušam vīrietim.

Šī gada 12. februārī kādā maršruta autobusā Imantā vīrietis uzmācies un mēģinājis ar varu izvilkt no tā mazgadīgu meiteni. Saņemot informāciju par notikušo, policijas darbinieki uzsāka kriminālprocesu un vīrieša meklēšanu. Jau pēc dažām dienām aizdomās par pastrādātajām darbībām pret mazgadīgo tika aizturēts kāds 1980. gadā dzimis vīrietis, tomēr, pārbaudot vīrieša alibi, policija konstatēja, ka aizturētais ar autobusā notikušo nav saistīts.  

 

Turpinot izmeklēšanu un veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, policistiem izdevās nonākt uz pēdām kādam 1970. gadā dzimušam vīrietim. Pagājušajā trešdienā, 18. martā, vīrietis tika aizturēts un nogādāts policijas iecirknī. Pašlaik vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. 

 

Reklāma
Reklāma

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs: “Pēc tam, kad iepriekš aizturētais vīrietis uzrādīja pārliecinošu alibi, Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki turpināja intensīvu un apjomīgu darbu, lai noskaidrotu īsto personu, kas autobusā uzmācās desmit gadus vecajai meitenei. Tā rezultātā mums ir izdevies aizturēt aizdomās turēto – 1970. gadā dzimušu vīrieti. Mums šobrīd nav pamata uzskatīt, ka aizturētais ir saistīts ar Imantā notikušajiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgajām meitenēm, taču mēs pārbaudām viņa saistību ar iespējamiem citiem dzimumnoziegumiem.” 

 

Aizturētais vīrietis ir deklarēts un dzīvo Rīgā, pēdējā laikā nekur nav strādājis. Iepriekš vīrietis ir nonācis policijas redzeslokā par noziegumiem saistībā ar narkotiskajām vielām, par ko ir bijis arī nosacīti notiesāts uz pieciem gadiem. Šobrīd pret 1970. gadā dzimušo vīrieti ir uzsākts kriminālprocess par nozieguma, kas paredzēts Krimināllikuma 162. panta 1. daļā – par 16 gadus vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā –, mēģinājumu.