Smagi slima 14 gadus veca meitene lūdz valdībai atļauju nomirt

„Es gribētu beidzot injekciju, kas ļautu man aizmigt uz mūžiem,” savā videovēstījumā paudusi 14 gadus vecā čīliete Valentīna Maureira, kura sirgst ar smagu, ģenētiski mantojamu slimību – cistisko fibrozi jeb mukoviscidozi. Šī pati slimība reiz paņēma Valentīnas brāli - viņš nāves brīdī bija vien sešus gadus vecs. 

Čīles prezidente slimnīcā apciemo slimu meiteni, kura lūdza atļaut valstī legalizēt eitanāziju

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Čīles prezidente slimnīcā apciemo slimu meiteni, kura lūdza atļaut valstī legalizēt eitanāziju


„Man ir apnicis ar slimību cīnīties,” pauda Valentīna. Viņas lūgums valstij tomēr atgriezties pie diskusijām par eitanāzijas legalizēšanu tika sadzirdēts arī pašā Čīles parlamentā. Pie smagi slimās meitenes sestdien slimnīcā ieradās valsts augstakā amatpersona – prezidente Mišela Bačeta, kura pati pēc izglītības ir pediatre. Apciemojumu fiksēja pat iņu fotoaģentūras, taču internetā populārs kļuva tieši Valentīnas „selfijs” kopā ar prezidenti. 
 

Slimība, ar kuru spiesta sadzīvot pusaudze, vissmagāk skar plaušas, zarnas un aknas. Tā iedzimst apmēram 0.04% pasaules iedzīvotāju, un slimības smagums atkarīgs no gēna mutācijas veida. Cistiskā fibrioze sākas jau zīdaiņa vecumā un progresē visas dzīves laikā, radot arvien vairāk un vairāk neērtību un sāpju. Valentīna pamato, ka viņas dzīvei kvalitāte krītas ar katru gadu, un lielākā meitenes vēlme esot vienkārši nomirt, lai viss beidzas. 
 

Meitenes tēvs intervijā „Asociated Press” ceturtdien pauda, ka kopumā atbalsta meitas vēlmi nomirt legāli. „Es atbalstīšu viņu jebkurā gadījumā, lai gan, kad viņa pirmo reizi pateica, ka patiešām vēlas nāvi, es raudāju cauru nakti,” sacīja Freds Maureira. 

Reklāma
Reklāma

 

http://www.youtube.com/watch?v=DYje01sTa5M