Ūdensvīrs. To cilvēku raksturojums, kas dzimuši laikā no 21. janvāra līdz 20. februārim

Ūdensvīrs atrodas pretī Lauvas zīmei un ir pēdējā fiksētā krusta zīme. Ūdensvīrs ir stihiskā gaisa trigona, pozitīvā vīriešu zīme. Tā dominantes ir Urāns un Saturns retrogradā. Šeit prevalē potenciālas personiskās brīvības un neatkarības jūtas, stipra tieksme pēc patstāvības, pēkšņums, oriģinalitāte un nosliece uz zinātni un tehniku, mākslas pasauli, pašaizliedzīgu mīlestību un noslēgtu dzīvi. 

Kādi ir Ūdensvīri?

FOTO: Shutterstock.com

Kādi ir Ūdensvīri?

Konstitūcija

Astēniska. Figūra stingra, manieres patīkamas. Seja iegarena, ovāla ar smalkiem vaibstiem. Piere liela, bieži izcelta. Acis – gaiši zilas vai tumši pelēkas (dienvidniekiem – brūnas). Mati – rūsgani vai tumši rudi (dienvidniekiem – līdz melniem). Zobi bieži ir ar defektiem. Sievietēm bieži uz sejas ir dzimumzīmīte, kas pastiprina viņas skaistumu. 


Temperaments

Sangvīnisks, ar ķermeņa un gara lielu kustīgumu. 


Pozitīvās rakstura īpašības

Uzticamība un patstāvīgums visā. Laipnība un labvēlība, dāsnums, līdzjūtība un žēlsirdība, uzticība tuviniekiem, draugiem un domubiedriem. Lielas iespējas ātri un viegli nodibināt sakarus un kontaktus kā lietišķo attiecību jomā, tā arī mīlestības un draudzības sfērā. Citu cilvēku instinktīva sajušana. Izteikts noteikts redzes punkts sociālajā sfērā. Spēja koncentrēties uz kaut ko vienu. Viela uzņēmība, dziļa iespaidojamība. Labi formulēti spriedumi, loģiskums un argumentētība. Liela neatlaidība un uzņēmība, izturība un pacietība. Patstāvība uzskatos un domās, pārliecībā un pasaules uzskatā. Oriģinalitāte domāšanā un spīdošs profesionālisms. Tā kā intelektuāli daļēji ierobežo jūtas, tad, lai kompensētu to trūkumu, daba viņiem attīstījusi lielas intuīcijas un indukcijas spējas. Bieži šiem ļaudīm parādās arī fenomenālas spējas. 

 

Negatīvās rakstura īpašības

Patika pret ārējiem efektiem un izrādīšanos. Var sprēgāt un spīdēt sabiedrībā bez kādas jēgas, garīguma un domu izpausmēm. Nereti ir vajadzība pēc vientulības un noslēgtības. 


Vājās organisma un ķermeņa vietas

Ceļi un kāju ikri, potītes un kāju pirkstu locītavas, sirds un visa nervu sistēma. 


Slimības

Iepriekš minētie orgāni un ķermeņa daļas. Saaukstēšanās slimības, bieži alerģiskums. Neirastēnija, spazmas un paralīze.


Metāls. Urāna rūda. 


Minerāli. Talismanam – tirkīzs, safīrs. Vispār – akvamarīns, vanagacs, obsidāns, ametists, cirkons.
Specifika: 
dzimušajiem no 21. līdz 31. janvārim – tirkīza matriks un žads.
No 1. līdz 10. februārim – karneols.
no 11. līdz 19. februārim – smaragds.

Reklāma
Reklāma


Krāsas. Zilzaļš un pelēks.


Flora. Vīraks, mirres, bumbieri, neaizmirstulīte, ceriņi, apse, alpu roze, majorāns.


Fauna. Auns, pāvs, visi ūdensputni.


Skaitlis. 2


Valstis un reģioni. Lietuva, Polija, Somija, Šveice, Vestfālene, Prūsija, Pjemonta, Krievija, vieta starp Maasu un Mozeli, Arābija, Etiopija, Latvija.


Pilsētas. Brēmene, Hamburga, Zalcburga, Braitona, Trenta, Solsberija, Montforda, Pīza, Losandželosa.

 

Tie, kas dzimuši laikā no 21. līdz 24. janvārim, ir augstsirdīgi, atsaucīgi un ieturēti, valda pār sevi un ir ļoti prasīgi, nepiedod kļūdīšanos, misēkļus un maldīšanos. Turklāt viņi ir despotiski. Viņi ir autoritātes starp profesionāļiem, iegūst sabiedrības cieņu un atzinību. Dzīvi viņi plāno gudri un pakāpeniski, nepakļaujas mirkļa vājībām. 


No 25. līdz 31. janvārim dzimušie ir labsirdīgi, laipni un uzticīgi draudzībā. Viņi ir lieli optimisti. Bēg no vientulības. Pret padotajiem ir visai bargi. Darbā ir nekārtīgi , mīlestībā un intīmajā sfērā – kaislīgi. 


No 1. līdz 9. februārim dzimušie bieži ir apveltīti ar artistisku talantu un brīnišķīgu pašizteikšanos, kas ar lieliem panākumiem var tikt izmantoti dzīvē. Viņi ir kautrīgi un saprātīgi, laipni un labvēlīgi, tiecas pēc visa skaistā un greznā, pēc visa cēlā. Otra šo cilvēku daļa, neraugoties uz ārējo trauslumu, gudri pretojas likteņa triecieniem un ačgārnībām. Šajā ziņā viņiem galvenokārt palīdz filozofiskā domāšana un visai spožs mākslinieciskais talants. Atzīmējams ir fakts, ka šie ļaudis ir sabiedriski, mīlestībā kaislīgi, bet bieži maina savus mīlas partnerus. 


Tie, kuri dzimuši no 10. līdz 19. februārim, pakļauti biežām saaukstēšanās, retāk – infekcijas slimībām. Līdz 7 – 8 gadu vecumam ģimenē var būt nelaimes gadījums. Apprecēties viņi var ar “pirmajiem gaiļiem”. Otra dzīves puse ir labvēlīgāka par pirmo. Tad vienmēr var gaidīt palīdzību un paļauties uz uzticamiem draugiem, līdzjutējiem, aizbildņiem un mecenātiem. Dzīvē veiksmi bieži sagādā zinātne un tehnika, lietišķās zinātnes, amatniecība, izgudrotāja vai racionalizatora talants. 
Daudziem Ūdensvīriem dzīvē palīdz viņu pašpārliecinātība un izlēmība, darbaspējas, strādātgriba un potenciālais radošais gars. Dažiem atklājas talants mūzikā, bet daudziem – vadītājs, priekšnieka un komandiera talants. 

 

SKAIDROJUMI
Apogejs (gr. apogeios tāls no Zemes) – ap Zemi riņķojoša ķermeņa punkts, kas atrodas vistālāk no zemes. Pretējais punkts – Perigejs.
Astēniskais tips – ķermeņa uzbūves tips, kam raksturīgs liels augums, šaurs un garš krūškurvis, vāja muskulatūra.
Ascendents – Zodiaka grāds, kas aizsākas piedzimšanas brīdī. Vispārīgā nozīmē horizonta plaknes un ekliptiskas plaknes krustpunkts. 
Descendents – tieši pretējs Ascendentam. 
Eksils – (lat. Exilium, trimda), planētas atrašanās eksilā, t.i. Trimdā vai izraidījumā. Tā ir sliktākā vieta planētai horoskopā. 
Falls – otra sliktākā planētu atrašanās vieta horoskopā.
Ekliptiska – (gr. Ekleiktipke, aptumsums) debesu sfēras lielākais riņķis, pa kuru saule gada laikā veic pilnu redzamo apriņķojumu.
Kardinālās zīmes – (lat. Cardinalis, galvenais), svarīgākais, tāds, kas skar būtību, būtisks. Kardinālās zīmes sastāv no šādām zodiaka zīmēm: Auns, Svari, Vēzis, Mēžāzis.
Konstelācija – stāvoklis, pozīcija. Planētas atrašanās kādā no Zodiaka zīmēm.
Metabolās zīmes – mainīgās zīmes, tās ir Jaunava, Dvīņi, Strēlnieks un Zivs.
Retrogradā planēta, retrogradas planēta – tas nozīmē atpakaļ virzībā. 

 

Avots: S. Vronskis "Astroloģija". R.: Alvīne un Alberts