Rēzeknes policija aiztur iespējamos nepilngadīgos laupītājus

Rēzeknes policijas darbinieki aizdomās par vairāku laupīšanu izdarīšanu aizturēja personu grupu četru jauniešu sastāvā. Visi pusaudži nepilngadīgi.

Attēlā redzamiem jauniešiem ir ilustratīva nozīme.

FOTO: Shutterstock.com

Attēlā redzamiem jauniešiem ir ilustratīva nozīme.

 

Pērnā gada decembrī Rēzeknē tika reģistrētas vairākas laupīšanas. Proti, 21.decembrī Maskavas ielā, kur pie kādas mājas durvīm divas nenoskaidrotas personas, pielietojot vardarbību, uzbruka vīrietim un nolaupīja naudu un telefonu. Otrs laupīšanas gadījums notika 31.decembra vakarā, Atbrīvošanas alejā, kad nenoskaidroti jaunieši, pielietojot fizisku spēku, nogrūda uz zemes kādu sievieti un izrāva somu ar tur esošajām mantām. Ar šādu pretlikumīgu rīcību ļaundari ne tikai paveica sevišķi smagu noziegumu, bet arī bezcerīgi sabojāja svētku noskaņojumu jaungada vakarā cietušajai sievietei.


Par visiem laupīšanas gadījumiem bija uzsākti kriminālprocesi un veikti operatīvie meklēšanas pasākumi, kuru rezultātā Rēzeknes iecirkņa policijas darbinieki noskaidroja iespējamos laupītājus, kurus aizvadītās nedēļas nogalē aizturēja - 1998., divi 1999. un 2000.gadā dzimušie pusaudži tiesāti nav, taču policijas redzeslokā nonākuši gan. 

Reklāma
Reklāma


Turpinot izmeklēšanu un procesuālās darbības ar aizturētajiem, tika noskaidrots, ka 2014.gada 27.decembra vēlā vakarā viens no pusaudžiem mēģināja pastrādāt vēl vienu laupīšanu, taču toreiz, pielietojot fizisku spēku pret kādu sievieti, viņam neizdevās nolaupīt upura somu.