Centrs Dardedze aicina piedalīties tēvu grupās

Tēvi bērnu dzīvē un attīstībā spēlē tikpat nozīmīgu lomu kā mātes, tāpēc ir svarīgi, lai jaunie tēvi jau no bērnu dzimšanas brīža iesaistās mazuļu audzināšanā. Lai stiprinātu tēvu izpratni par savu lomu un uzdevumiem ģimenē, no 14.janvāra Centrā Dardedze tiek organizētas tēvu grupas.

Būta labam tētim ir māksla!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Būta labam tētim ir māksla!

Šo grupu mērķis ir sniegt atbalstu tēviem, lai veicinātu aktīvu iesaistīšanos gan bērnu audzināšanā, gan ģimenes dzīvē. Programmā paredzētas sešas tikšanās, uz kurām aicināti tēvi, kas vēl tikai gaida vai jau audzina bērnus līdz 5 gadu vecumam.
 

Diskusijas vada tēvi, kuri ir gatavi dalīties savā pieredzē un vēlas iedrošināt arī citus tēvus apzināties, cik svarīga ir tēva loma ikviena bērna dzīvē. Nodarbības ilgst līdz divām stundām reizi nedēļā.
 

“Būtiskākais, kas jāatceras jaunajiem tēviem, ka bērns piedzimst abiem vecākiem, un līdz ar to abi ir vienlīdz atbildīgi par bērnu. Jaunajiem vecākiem nepieciešams vienoties, kas kuram padodas labāk. Galvenais, lai abi atrod kopsaucēju, ko var pielietot ikdienas dzīvē, saprotot, kas kuram piemērotākais”, komentē Centra Dardedze tēvu grupu vadītājs Tālivaldis Silenieks.
 

Reklāma
Reklāma

Papildus informācija par tēvu grupām un iespēju tajās piedalīties meklē Centra Dardedze mājas lapā .