Rīgas Dzemdību namā dzimst bērniņi arī citu valstu pilsoņu ģimenēs

Kādā saviesīgā pasākumā ģimenes portāls mammamuntetiem.lv sadzirdēja vēsti, ka Rīgas Dzemdību namā esot būtiski palielinājies to gadījumu skaits, kad citu valstu pilsoņi, tai skaitā Krievijas, laiž pasaulē savus mazuļus. Kāda ir situācija pēdējos gados, vaicājām Dzemdību nama galvenajai vecmātei Vijai Bathenai. 

2014. gadā no 7000 dzemdībām vien 37 gadījumos jaunās māmiņas bija citu valstu pilsones.

FOTO: Shutterstock.com

2014. gadā no 7000 dzemdībām vien 37 gadījumos jaunās māmiņas bija citu valstu pilsones.

"Minētā sakarā teikt, ka "ļoti pieaudzis dzemdību skaits ģimenēm no Krievijas", manuprāt, šobrīd nav pamata un ir stipri pārspīlēts," stāsta galvenā vecmāte Vija Bathena. 

 

"Saskaņā ar Rīgas Dzemdību nama datiem, nerezidenti, kuri pie mums 2013.gadā saņēma dzemdību palīdzības pakalpojumus, bija 24 (no 6633 dzemdībām!), savukārt, 2014.gadā - 37 (no 7000 dzemdībām!).

Reklāma
Reklāma

Bez tam lielākā daļa no viņiem Latvijā dzīvo, lai gan ir Krievijas pilsoņi vai kāds no ģimenes locekļiem šeit strādā, nevis apzināti ierodas tikai uz dzemdēšanu.

Minētajos skaitļos ietilpst arī pa kādai sievietei no citām valstīm. Parasti viņu uzturēšanās Latvijā arī ir saistīta ar darbu starptautisku kompāniju pārstāvniecībās Latvijā vai diplomātiskajos dienestos."