Mežāzis. To cilvēku raksturojums, kas dzimuši laikā no 22. decembra līdz 20. janvārim

Zīmes vispārīgs raksturojums. Mežāzis ir sieviešu, negatīva zemes zīme. Tās pārvaldītāji ir Saturns un Urāns retrogradā, Marss un Plutons retrogradā atrodas eksaltācijā, Mēness – eksilā, Jupiters un retrogradas Neptūns – fallā. 

Vai pazīsti kād Mežāzi? Vai zini, kādi viņi ir?

FOTO: Shutterstock.com

Vai pazīsti kād Mežāzi? Vai zini, kādi viņi ir?

Konstitūcija

Astēniska. Ļenganas ekstremitātes, šauri pleci, vājas, neattīstītas krūtis. Garš, tievs kakls. Rupji sejas vaibsti. Seja iegarena, kalsna un krunkaina. Deguns garš, zods spēcīgs, ass, šaurs, izteikti vaigu kauli. Uzacis bieži vien ir izvērstas uz priekšu, biezas, lūpas ir plānas, cieši piespiestas viena otrai. Neattīstītas auss ļipiņas. Reti, plāni mati un bārda, visbiežāk tumša. Gaita diezgan stingra, mazkustīga, valoda ne visai raita. 


Temperaments

Flegmatisks, ar noslieci uz pesimismu.


Pozitīvās rakstura īpašības

Potenciāla godkārība, darba mīlestība un strādātspēja, centība un neatlaidība, izturība un pacietība, saimnieciskums un taupīgums, ieturētība, paškontrole un pašsavaldīšanās. Laba saprātība. Veselīgs lepnums un un mīlestība būt neatkarīgam un patstāvīgam.


Negatīvās rakstura īpašības

Liels egoisms un mantkārībā, patvaļa un untumainība, skopums līdz alkatībai. Varaskāre un viltība, neuzticēšanās un cietsirdība. Cilvēks vienmēr ar kaut ko ir neapmierināts. Stipra atkarība no citiem vai vienkārši norobežojas un ieslēdzas sevī. Bieža citu izmantošana savās personiskajās interesēs. Baidīšanās un šausmas no grūtībām, vairīšanās no grūta vai atbildīga darba. Savas varas izmantošana līdz ļaunprātībai. 


Vājās organisma un ķermeņa vietas

Visa gremošanas sistēma – zarnu trakts, aknas un žultspūslis, aizkuņģa dziedzeris. Āda, cīpslas, ceļu locītavas, liela kauli. Zobi, visa skeleta kauli, sirds asinsvadu sistēma. 


Slimības

Iepriekš minētie orgāni un ķermeņa daļas. Vielmaiņas sistēmas saslimšanas, kaulu lūzumi, ekstremitāšu izmežģījumi. Tendence uz podagru un reimatismu, ādas saslimšanā, aterosklerozi, žultspūšļa un urīnpūšļa akmeņu slimības, saaukstēšanās slimības. 


Metāls. Rūda.


Minerāli. Talismanam melnais onikss. Vispār – opāls, zilais safīrs, spinels, halcidons, kaķacs. 
Specifika:
dzimušajiem no 22. līdz 31. decembrim – melnais dzintars un granāts.
No 1. līdz 10. janvārim – melnā pērle.
No 10. līdz 20. janvārim – karneols.


Krāsas. Melns, zili melns, tumši sarkans.

Reklāma
Reklāma


Flora. Priede, baltegle, efeja, driģene, melnā magone, skābenes, belladona.


Fauna. Lauva, kalnu kaza, cālis, baru dzīvnieki, indīgie insekti. 


Diena. Sestdiena.


Valstis un reģioni. Afganistāna, Albānija, Bosnija, Bulgārija, Islande, Maķedonija, Grieķija, Persija, Meksika, Trāķija, Tiringa, Hesene, Mēklenburga, Saksija, Brandenburga, Šlēsviga, Cirkana, Maraskana, Rietumāfrika un Dienvidāfrika. 


Pilsētas. Maskava, Varšava, Brandenburga, Brisele, Konstanca, Oksforda, Portsaida, Drēzdene, Ausburga, Šcecina, Toronto, Berga, Keigleja.

 

Tie Mežāži, kas dzimuši no 23. decembra līdz 1. janvārim, bieži ir pakļauti kaut kādiem vairāk vai mazāk bīstamiem braucieniem, komandējumiem un ceļojumiem, biežām pārmaiņām un izmaiņām, lūzumiem vai pārkārtojumiem dzīvē un liktenī vai arī cita veida un rakstura neveiksmīgiem pārvietojumiem. Neraugoties uz to, ka viņi paši ir visai pievilcīgi un simpātiski, ar personīgu valdzinājumu, viņus bieži sagaida nelaimīga mīlestība, neizdevusies laulība un ģimenes dzīve.

 
No 2. līdz 11. janvārim dzimušie bieži ir apveltīti ar lielu fizisko spēku un ārējo skaistumu, divkosīgumu un diplomātiskumu. Daudziem vērojama nosliece dienēt armijā. Daži no viņiem ir visai eleganti un oriģināli. Visi šie cilvēki ir ar noteiktām spējām un mīl darbu, un tomēr itin bieži viņi nesasniedz savu dzīves mērķi pārāk lielās godkārības un ietiepības dēļ, kas pāriet spītībā un paša mērķa neparastumā. Mīlestības un laulības sfērā viņi noteikti nav laimīgi. Viņiem var būt ilgs mūžs, bet nav izslēgtas kādas hroniskas saslimšanas.


No 12. līdz 20. janvārim dzimušie bieži ir pakļauti pēkšņām un negaidītām nepatikšanām, vai nu tas notiek paša vainas, vai viltīgu draugu un paziņu dēļ. Savu dzīvi viņi plāno saprātīgi un pakāpeniski un nekad nepadodas mirkļa vājumam. Daba viņiem ir labestīga un atsaucīga, ieturēta un nav dumpīga. Viņi vienmēr valda pār sevi un vieš uzticību, viņi ir prasīgi pret sevi un citiem, necieš kļūdas, misēkļus un maldīšanos. Profesionālajā dzīvē viņiem ir autoritāte, sabiedrībā – cieņa un atzīšana. Neraugoties uz zināmu despotismu, viņiem humora dēļ daudz tiek piedots. 

 

SKAIDROJUMI
Apogejs (gr. apogeios tāls no Zemes) – ap Zemi riņķojoša ķermeņa punkts, kas atrodas vistālāk no zemes. Pretējais punkts – Perigejs.
Astēniskais tips – ķermeņa uzbūves tips, kam raksturīgs liels augums, šaurs un garš krūškurvis, vāja muskulatūra.
Ascendents – Zodiaka grāds, kas aizsākas piedzimšanas brīdī. Vispārīgā nozīmē horizonta plaknes un ekliptiskas plaknes krustpunkts. 
Descendents – tieši pretējs Ascendentam. 
Eksils – (lat. Exilium, trimda), planētas atrašanās eksilā, t.i. Trimdā vai izraidījumā. Tā ir sliktākā vieta planētai horoskopā. 
Falls – otra sliktākā planētu atrašanās vieta horoskopā.
Ekliptiska – (gr. Ekleiktipke, aptumsums) debesu sfēras lielākais riņķis, pa kuru saule gada laikā veic pilnu redzamo apriņķojumu.
Kardinālās zīmes – (lat. Cardinalis, galvenais), svarīgākais, tāds, kas skar būtību, būtisks. Kardinālās zīmes sastāv no šādām zodiaka zīmēm: Auns, Svari, Vēzis, Mēžāzis.
Konstelācija – stāvoklis, pozīcija. Planētas atrašanās kādā no Zodiaka zīmēm.
Metabolās zīmes – mainīgās zīmes, tās ir Jaunava, Dvīņi, Strēlnieks un Zivs.
Retrogradā planēta, retrogradas planēta – tas nozīmē atpakaļ virzībā. 

 

Avots: S. Vronskis "Astroloģija". R.: Alvīne un Alberts