Informācija vecākiem: Kur 10. janvārī likt skolnieku?

2015. gada 2. janvāris pedagogiem, tāpat kā citiem algota darba veicējiem Latvijā, bija darba diena. Ar Ministru kabineta rīkojumu šī darba diena tika pārcelta uz sestdienu, 10. janvāri. Atbilstoši MK noteikumiem par pedagogu darba samaksu, skolotāji turpina darbu arī skolēnu brīvdienu laikā, tāpēc skolām visā Latvijā sestdien, 10. janvārī jābūt atvērtām un pieejamām, informē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Ja bērnu nav kur atstāt, sūtiet viņu uz skolu!

FOTO: Shutterstock.com

Ja bērnu nav kur atstāt, sūtiet viņu uz skolu!

 

Savukārt atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par mācību gada un semestru laikiem 2014./2015. mācību gadā, 2. janvāris ietilpst skolēnu ziemas brīvdienu laikā. Atbilstoši tam, 2. janvāra darba dienas pārcelšana uz 10. janvāri nozīmē, ka skolēniem šajā dienā ir brīvdiena.

Skolām 10. janvārī jābūt apmeklējumam atvērtām, un nepieciešamības vai vēlmes gadījumā skolēni ir tiesīgi skolu apmeklēt, pavadot tur savu brīvo laiku, kas nebūtu saistīts ar mācību procesu. IZM aicina izglītības iestāžu vadītājus un pedagogus būt atsaucīgiem situācijās, ja vecāki, kuriem 10. janvārī jāstrādā, lūdz rast risinājumus bērna brīvā laika pavadīšanai skolā.

Reklāma
Reklāma